Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Και στο βάθος... ΟΑΚΑ: Ολυμπιακός – Πλατανιάς (19:30) - Το νέο στοίχημα γιά τον Αστέρα Τρίπολης


Ο Ολυμπιακός  φιλοξενεί  απόψε (19:30, NS2) για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας τον Πλατανιά στο Φάληρο, έχοντας στο μυαλό του τους δυο επόμενους αγώνες με Άρσεναλ και Παναθηναϊκό και θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί του!
Ο Λεονάρντο Ζαρντί θέλει από τους “ερυθρολεύκους” το ενδέκατο εφετινό “τρίποντο” στο πρωτάθλημα, συνοδευόμενο με πολύ καλή απόδοση, έτσι ώστε να στραφεί η προσοχή στον εντός έδρας αγώνα με την Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Στο βάθος του μυαλού όλων στο λιμάνι βρίσκεται και το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όμως προέχουν τα ματς τόσο με τον Πλατανιά, που την περασμένη αγωνιστική νίκησε στην έδρα του το “τριφύλλι”.
Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να επαναφέρει τους βασικούς στο αρχικό σχήμα, ύστερα από την μεσοβδόμαδη υποχρέωση με την Παναχαϊκή για το Κύπελλο Ελλάδας.
Ο Ζαρντίμ αναμένεται να προφυλάξει τον Μασάδο, ο οποίος ταλαιπωρείται τις τελευταίες ημέρες από μια ίωση, ενώ προβληματίζεται για μια θέση στη μεσαία γραμμή, καθώς οι Μανιάτης και Μοδέστο τη διεκδικούν. Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να επιστρέψει ο Κάρολ, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί μεσοβδόμαδα στον αγώνα του Κυπέλλου.

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει σε Πηγάδια και Κλεάνθης Βικελίδης.
Τα Πηγάδια αυτή τη φορά μοιάζουν πιο επικίνδυνα για την Ξάνθη, παρά για την ομάδα που φιλοξενείται σε αυτή, τον Αστέρα Τρίπολης. Οι ακρίτες που προβληματίζουν με την εικόνα τους από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και παραμένουν χαμηλά στη βαθμολογία θέλουν πάση θυσία το τρίποντο καθώς σε διαφορετική περίπτωση αναμένεται να μπλέξουν σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες. Μάλιστα το γεγονός ότι ακολουθεί δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο δίνει την ευκαιρία στην ομάδα του Νίκου Κωστένογλου να πάρει τα πάνω της. Στην αντίπερα όχθη, οι Αρκάδες έχουν ξεκάθαρο ψυχολογικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων καθώς προέρχονται από δύο συνεχόμενες νίκες και μάλιστα με πολύ καλές εμφανίσεις.
Το απόλυτο νικών στην Τρίπολη δεν αρκεί στους παίκτες του Αστέρα. Θέλουν να παρουσιάσουν ανάλογο αγωνιστικό πρόσωπο και στα εκτός έδρας και κατ' επέκταση να πανηγυρίζουν νίκες. Μην ξεχνάμε πως στις τέσσερις τελευταίες αποστολές μακριά από την Τρίπολη δεν κατάφεραν ούτε να σκοράρουν (με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Λεβαδειακό και Πανθρακικό). Συνεπώς, πρώτος στόχος είναι το γκολ και έπειτα το αποτέλεσμα.
Στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο Άρης που περιμένει τον Αλκαράθ για να αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας, έχει γνωρίσει 3 συνεχόμενες ήττες και δεν έχει περιθώριο για άλλη απώλεια αφού βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη. Ο Ατρόμητος έστω και με αγχωτικό τρόπο παίρνει νίκες, όμως εκτός έδρας έχει να επικρατήσει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου

17.15 Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης
17.15 Άρης – Ατρόμητος
19.30 Ολυμπιακός – Πλατανιάς

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου

15.00 ΟΦΗ – Πανθρακικός
17.15 Βέροια – ΠΑΟΚ
17.15 Λεβαδειακός – Κέρκυρα
19.30 Πανιώνιος – Παναθηναϊκός

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου

19.30 ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα