Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ - Κόντρα σε Άρσεναλ ,Σάλκε και Μονπελιέ ο Ολυμπιακός - Κλήρωση για... χαμόγελα!


Στο Μονακό χτυπάει αυτή την ώρα η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπου έγινε η κλήρωση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αν και η πρόκριση κρίνεται στο χορτάρι η τύχη... ήταν στο πλευρό του Ολυμπιακού που κληρώθηκε στον Β΄ομίλο του Τσάμπιονς Λιγκ με Άρσεναλ, Σάλκε και Μονπελιέ!

Ξανά κόντρα στην Άρσεναλ, ξανά κόντρα σε γερμανική ομάδα, ξανά με γαλλική. Η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ξύπνησε στον Ολυμπιακό αναμνήσεις από την περσινή του πορεία στην διοργάνωση. Δείτε όλους τους ομίλους.

Η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ:

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Πόρτο, Ντιναμό Κιέβου, Παρί Σεν Ζερμέν, Ντιναμό Ζάγκρεμπ

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Άρσεναλ, Σάλκε, Ολυμπιακός, Μονπελιέ

3ος ΟΜΙΛΟΣ: Μίλαν, Ζενίτ, Άντερλεχτ, Μάλαγα

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Άγιαξ, Ντόρτμουντ

5ος ΟΜΙΛΟΣ: Τσέλσι, Σαχτάρ, Γιουβέντους, Νόρτσελαντ

6ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπάγερν Μονάχου, Βαλένθια, Λιλ, Μπάτε Μπορίσοφ

7ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα, Σπαρτάκ Μόσχας, Σέλτικ

8ος ΟΜΙΛΟΣ: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπράγκα, Γαλατασαράι, Κλουζ

Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού


Η Άρσεναλ της μετά-Φαν Πέρσι εποχής, η Σάλκε του Κυριάκου Παπαδόπουλου και η πρωταθλήτρια Γαλλία Μονπελιέ θα βρεθούν στον δρόμο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΡΣΕΝΑΛΜπορεί πλέον να μην έχει Φαν Πέρσι και Σονγκ, αλλά η 3η ομάδα της περσινής Πρέμιερ Λιγκ αποτελεί πάντα έναν ισχυρό αντίπαλο.
Οι Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Άλεξ Σονγκ επέλεξαν να συνεχίσουν ο ένας στην Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ και ο άλλος στην Μπαρτσελόνα. Η Άρσεναλ προσπάθησε να καλύψει τα κενά με τις μεταγραφές των Καθόρλα, Ζιρού και Ποντόλσκι ωστόσο το ξεκίνημα στο αγγλικό πρωτάθλημα χαρακτηρίζεται προβληματικό με 2 βαθμού σε 2 αγώνες.

ΣΑΛΚΕΤην συμπολίτισσα της Ντόρτμουντ (περσινή αντίπαλο του Ολυμπιακού), Σάλκε θα αντιμετωπίσουν οι Πειραιώτες.

Μεγάλο αστέρι των μπλε είναι ο Ολλανδός στράικερ, Κλάας Γιαν Χούντελαρ, καθώς το καλοκαίρι αποχώρησε ο Ραούλ. Πολύ σημαντικός παίκτης της γερμανικής ομάδας είναι επίσης ο “δικός μας” Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό μετά την θητεία του στους “ερυθρόλευκους”.
Πέρυσι η Σάλκε τερμάτισε στην 3η θέση της Μπουντεσλίγκα

ΜΟΝΠΕΛΙΕΜπορεί να μην έχει εμπειρία από Τσάμπιονς Λιγκ καθώς είναι η πρώτη της συμμετοχή στην διοργάνωση, ωστόσο είναι η δεύτερη (μετά τον Ολυμπιακό) πρωταθλήτρια ομάδα του ομίλου.

Η γαλλική ομάδα πούλησε το μεγάλο της αστέρι, Ολιβιέ Ζιρού στην Άρσεναλ και φαίνεται επηρεασμένη καθώς μετά από 3 αγώνες στο γαλλικό πρωτάθλημα παραμένει χωρίς νίκη με μία ισοπαλία και δύο ήττες.