Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ


Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο οποίος επικράτησε με 301 ψήφους έναντι 186 του Νικήτα Κακλαμάνη. Ο τρίτος υποψήφιος Θεοφάνης Λαμπρόπουλος, έλαβε 13 ψήφους.


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη ο κ. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε η κεντρική εφορευτική επιτροπή, από τους 586 εγγεγραμμένους ψήφισαν 509. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 500 και τα άκυρα – λευκά 9.

Ο κ. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης έλαβε 301 ψήφους (60,2%).

Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης έλαβε 186 ψήφους (37,2%).

Ο κ. Θεοδόσιος Λαμπρόπουλος έλαβε 13 ψήφους (2,6%)». 


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Γεννήθηκε το 1959 στην Κρήτη.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια του Reading (masters) και London School of Economics (Msc) σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, Στρατηγικής και Ασφάλειας στην Ευρώπη και Πολιτική Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Δημοσίευσε τις μελέτες: «Προβλήματα Δημοκρατίας» (2000), «Ελληνική Οικονομία σε κρίση. Μία πολιτική προσέγγιση» (1989), και «Συγκριτική Μελέτη της Πολιτικής του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Κυπριακό Ζήτημα μέχρι την Ανεξαρτησία της Κύπρου» (1986). Ξεκίνησε την πολιτική του δράση ως μέλος της ΟΝΝΕΔ το 1974 και διετέλεσε Πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Μεγάλη Βρετανία.

Το 1990 πολιτεύθηκε για πρώτη φορά και εξελέγη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ηρακλείου. Από τότε εκλέγεται συνεχώς στις εκλογές του 1993, 1996, 2000, 2004, 2007 και 2009.

Επίσης, συνέταξε το κείμενο απόφασης της Ελληνικής Βουλής για το Μάαστριχτ, η οποία αποτέλεσε την ελληνική συμβολή στη διακοινοβουλευτική διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων στη Ρώμη. Καθώς και την πρόταση του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας κατέθεσε 5 προτάσεις νόμου: «Για τη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων και υποψηφίων Βουλευτών», «Για τη διαφάνεια στην ανάθεση των Δημοσίων Έργων», «Για τη διαφάνεια στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ», «Για τη διαφάνεια στον τρόπο διεξαγωγής και παρουσίασης των δημοσκοπήσεων», «Για την προβολή των υποψηφίων βουλευτών από τα ΜΜΕ κατά την προεκλογική περίοδο».

Διετέλεσε Γενικός Εισηγητής για τον προϋπολογισμό του 1995 και του 2010 και υπήρξε ο εισηγητής της Βουλής των Ελλήνων για τη Συνθήκη του Μάαστριχ.

Διετέλεσε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, από το Μάρτιο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του 2007. Είναι μέλος της ειδικής διαρκούς επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Από το 2007 εκπροσωπεί την Ελλάδα στη διακοινοβουλευτική διάσκεψη του Συμβουλίου της Ευρώπης και είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνοαραβικής φιλίας.

Το 2009 τοποθετήθηκε ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.