Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Συνάντηση πολιτικής στήριξης του Α. Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα

Συνάντηση πολιτικής στήριξης του Α. Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα
          
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, πρόκειται να έχει στις 4 μ.μ. ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε μια επίσκεψη που έχει κυρίως τον συμβολικό χαρακτήρα της πολιτικής στήριξης του υπουργού, μετά από την επίθεση που δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. Στο πλαίσιο της συνάντησης αναμένεται να συζητηθούν τα μέτρα, ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά και το θέμα της εφεδρείας στο δημόσιο, που προκαλεί αναταράξεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού.
Μετά από τη συνάντησή του, την Τρίτη, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο κ. Σουρνάρας άφησε ανοιχτό το ζήτημα της εφεδρείας, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα νούμερα δεν βγαίνουν». Τόνισε, επιπλέον, πως από το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων εκκρεμούν μέτρα ύψους περίπου 3,5 – 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν ένταση κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Εξετάζεται επαναφορά της εργασιακής εφεδρείας
Η κυβέρνηση εξετάζει την επαναφορά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και μένει να φανεί το κατά πόσο αυτό θα εφαρμοστεί, αλλά και ο τρόπος που θα γίνει αυτό. Στις ομάδες «υψηλού κινδύνου» φαίνεται ότι βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς και οργανισμούς.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ανέφερε πως «η εργασιακή εφεδρεία είναι ένα ενδεχόμενο που μπορεί να συζητηθεί», και έδωσε μια άλλη διάσταση στο πρόγραμμα εργασιακής εφεδρείας, λέγοντας πως «με τις αποκρατικοποιήσεις μπορεί να περιοριστεί ο αριθμός του προσωπικού, χωρίς να χάσουν τη δουλειά τους οι υπάλληλοι». Ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για δύσκολες αποφάσεις, αλλά και ανάγκη εξορθολογισμού στο Δημόσιο.
Τα νέα σενάρια δεν αφορούν μόνον την κάλυψη των 15.000 αποχωρήσεων κατά το 2012, αλλά και της απαίτησης για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2015.

eklogika.gr