Όλα είναι θέμα φαίνεσθαι. Ειδικά σε τόσο δύσκολες εποχές. Οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι αρκετές περιόδους του χρόνου είναι πολύ σκληρά εργαζόμενοι, έχουν κάνει ότι μπορούν για να προκαλέσουν την κοινή γνώμη.
Η πρώτη φορά ήταν με τους 16 μισθούς. Τώρα με το εκλογικό επίδομα. Και όσο επιμένουν εκείνοι που τους εκπροσωπούν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, τόσο η εικόνα δεν θα αλλάζει για μια ομάδα εργαζομένων η οποία θα μπορούσε να χαίρει μεγαλύτερης εκτίμησης από την κοινή γνώμη.
Οι υπάλληλοι της Βουλής:
- Επί χρόνια λάμβαναν, υπό τη μορφή επιδομάτων, δύο επιπλέον μισθούς κάθε χρόνο, δηλαδή συνολικά 16 ετησίως.
Αυτοί το προνόμιο κόστιζε στον ελληνικό λαό περίπου 17 εκατομμύρια το χρόνο. Τώρα εξακολουθεί να κοστίζει γιατί το αντικατέστησαν με το κίνητρο στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου. Αυτό αποτιμάται σε μόλις 5 εκατομμύρια το χρόνο.
- Το Ταμείο των υπαλλήλων της Βουλής, χρηματοδοτείται με τον εξής τρόπο:
Τους αποδίδονται όλα τα έσοδα που προέρχονται από τα ενοίκια που λαμβάνει η Βουλή για τους χώρους που μισθώνει: π.χ. κυλικείο.
- Για κάθε τιμολόγιο προμηθευτή που κόβεται στη Βουλή παρακρατείται από το καθαρό ποσό ένα ποσοστό της τάξης του 7% για τους υπαλλήλους.
- Το εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής υπολογίζεται σε 60 μισθούς για 30 χρόνια εργασίας
Επίσης:
Εχουν στη διάθεσή τους παιδικό σταθμό και γυμναστήριο αλλά και έχουν το δικαίωμα να ψωνίζουν με έκπτωση από το Πρατήριο των Υπαλλήλων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΕΠΑ).
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι εργαζόμενοι στη Βουλή μπορούν να ψωνίζουν σε πολυκαταστήματα του ΣΕΠΑ σε πολύ χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά.
Για να είμαστε δίκαιοι αυτό το προνόμιο το έχουν και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στο Υπουργείο Άμυνας και αναρωτιέται κανείς γιατί.
newsit.gr