Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

“Αντίο” στις ομάδες που αγαπήθηκαν

Ντελ Πιέρο, Λαβέτσι, Φαν Πέρσι και Ρικέλμε επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν αργά ή γρήγορα να αποχωρούν από τις ομάδες των οποίων οι οπαδοί τους αγάπησαν και τους έκαναν «σημαία».
Κι αν ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την Άρσεναλ, οι υπόλοιποι θα αναζητήσουν ήδη από τώρα τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.
Τι είναι, όμως, αυτό, που οδηγεί πολλούς να φύγουν από μια ομάδα, της οποίας δηλώνουν οπαδοί και στην οποία είναι τόσο αγαπητοί και δεν υπάρχουν εξωαγωνιστικά προβλήματα να τους ταλανίζουν;
Γιουβέντους, Νάπολι και Μπόκα Τζούνιορς από φέτος και η Άρσεναλ λογικά από του χρόνου θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού τους φυσικούς τους ηγέτες.
Όλα τα παραπάνω συντείνουν στην άποψη ότι το ποδόσφαιρο πρωτοστατεί αποκλειστικά στην επαγγελματική του μορφή, με τους περισσότερους παίκτες να αναζητούν αλλαγή «παραστάσεων» και νέες προκλήσεις στην καριέρα τους, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είναι.
Ο Ρικέλμε, επί παραδείγματι, είναι 37, το ίδιο ισχύει και για τον Ντελ Πιέρο. Λαβέτσι και Φαν Πέρσι, φυσικά, είναι πολύ μικρότεροι. Για τους συγκεκριμένους δεν τίθεται θέμα να αγωνιστούν σε μια μεγαλύτερη ομάδα.
Άλλωστε, η Άρσεναλ, η Γιουβέντους, η Νάπολι και η Μπόκα είναι σύλλογοι που λογικά εκπληρώνουν τις προσδοκίες κάθε ποδοσφαιριστή. Η μεγαλύτερη αιτία είναι λογικά αυτή που αναφέρθηκε παραπάνω.
Η θέληση απάντων για νέες προκλήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι ομάδες δε χάνονται, ιδιαίτερα αν είναι τόσο μεγάλες, και επιβιώνουν, ενώ σε όλες γνωρίζουν πως όποιο κι αν είναι το στοίχημα ποδόσφαιρο παίζεται, εκτός από την bet365, μόνο στο χορτάρι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΙΤΙΤΣΙΟΥ / statesmen.gr