Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Υπαναχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος και Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Μουρούτης, για την υπαναχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το debate, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλέσαμε σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει –έστω και την ύστατη στιγμή- αν αποδέχεται τα όσα συμφωνήσαμε για το debate των δύο αρχηγών.

Προφανώς ο φόβος τους για την αποκάλυψη του πραγματικού τους προσώπου, τους οδηγεί στο να «πετούν την μπάλα στην εξέδρα» και με «φιλολογικού τύπου» προσεγγίσεις να ζητούν τη μία συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων παρουσία πρακτικογράφου, την άλλη συζήτηση γαλλικού ή αμερικανικού  τύπου, την άλλη τηλεμαχία αντίστοιχη του  2009, την άλλη συμμετοχή όλων των κομμάτων,  την άλλη διαπραγμάτευση  για τον αριθμό των δημοσιογράφων.

Είναι προφανές ότι ντιμπέιτ δεν θέλουν. Αντίθετα επιθυμούν να στρέψουν όλη την κουβέντα αποκλειστικά και μόνο στο παρασκήνιο και όχι στην ουσία.
Δεν θα τους ακολουθήσουμε.
Εκείνοι επιθυμούν  να συζητάμε μέχρι τις εκλογές «περί ανέμων και υδάτων», για να μακιγιάρουν έτσι την επικινδυνότητα των θέσεών τους, ωστόσο εμείς θα επιβάλουμε η ουσία της συζήτησης να επικεντρωθεί στα πραγματικά διλήμματα των εκλογών. 

Στις θέσεις των κομμάτων για την οικονομία, την κοινωνική πολιτική, την υγεία, τη λαθρομετανάστευση, την ασφάλεια, τα εθνικά θέματα.
Θα τους επιβάλουμε να μιλήσουν για το που πραγματικά οδηγούν τους Έλληνες οι τυχοδιωκτικές απόψεις τους.

Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να κάνει debate, ας κάνει με τις συνιστώσες του, μήπως και βρουν κοινές θέσεις.

Ούτως ή άλλως, θα μας βρουν απέναντί τους,  σε κάθε πόλη, χωριό, πλατεία, δρόμο, καφενείο, σε όλες τις τηλεοράσεις».