Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Τι δείχνουν οι νέες πανελλαδικές δημοσκοπήσεις




Μεγάλο ντέρμπυ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεχίζουν να δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις επόμενες εκλογές. Τo logia starata σας παρουσιάζει τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα 2 μεγάλων πανελλαδικών δημοσκοπήσεων που ολοκληρώθηκαν χθες και  έδειξαν τα εξής :

Στη μία δημοσκόπηση μεγάλης εταιρείας ( από τις πλέον γνωστές και έγκυρες) η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά 25% ΝΔ και 22,5% ο ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.

Στην άλλη δημοσκόπηση τμήματος σημαντικού Ελληνικού Πανεπιστημίου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά με 27% έναντι 26% της Νέας Δημοκρατίας .

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση των αποτελεσμάτων δείχνουν σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στο λεκανοπέδιο παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία ανεβαίνει σημαντικά σε σχέση με τα χαμηλά ποσοστά που κατέγραψε στις τελευταίες εκλογές , στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ισορροπία δυνάμεων , ενώ σαφές προβάδισμα έχει η Νέα Δημοκρατία στην επάρχια .

Τα υπόλοιπα κόμματα πιέζονται σημαντικά με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται οριακά στο 10 % ενώ οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου υποχωρούν στο 7% , η ΔΗΜΑΡ κρατά δυνάμεις περίπου στο 6% ,όσο και η Χρυσή Αυγή ενώ αίσθηση προκαλεί η μεγάλη απώλεια δυνάμεων του ΚΚΕ στο 5% .

Ο συνασπισμός της "Δημιουργίας ,Ξανά" των Μάνου ,Τζήμερου δεν φαίνεται να δικαιώνει τις προσδοκίες που υπήρξαν κατά το σχηματισμό του και μένει εκτός βουλής με ποσοστά 1,8% - 2,5% .
Σε παρόμοια ποσοστά κινούνται οι Οικολόγοι ενώ ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη είναι πολύ χαμηλά στο 1-1,5 %