Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Νίκος Νικολόπουλος:Μόνη διέξοδος, από τη ζοφερή αυτή κατάσταση της Οικονομίας και της αγοράς εργασίας, είναι η Ανάκαμψη και η Ανάπτυξη.


O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας, συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο αριθμό  προβλημάτων και αυτά ήρθαμε να ακούσουμε  σήμερα  από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Ήρθαμε να κουβεντιάσουμε από κοντά  τα πολλά  και σύνθετα προβλήματα του «κόσμου της εργασίας».
Μειώσεις μισθών, απολύσεις, καθυστερήσεις στις πληρωμές, μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε μερική ή εκ περιτροπής ...
Μόνη διέξοδος, από τη ζοφερή αυτή κατάσταση της Οικονομίας και της αγοράς εργασίας, είναι η Ανάκαμψη και η Ανάπτυξη.
Ανάπτυξη σημαίνει νέες θέσεις δουλειάς, σημαίνει ανάσχεση της ανεργίας. Σημαίνει όχι στα λουκέτα. Σημαίνει ποιοτικές θέσεις εργασίας…
Κυρίως όμως σημαίνει Ελπίδα και Προοπτική για όλους. Κυρίως για τη νέα γενιά, που πληρώνει το βαρύτερο τίμημα στην ανεργία.
Η Νέα Δημοκρατία, με το ολοκληρωμένο σήμερα πολιτικό σχεδιασμό στο πρόγραμμά της μπορεί να σταθεί δίπλα στον εργαζόμενο και τον άνεργο και να διασφαλίσει τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα και δικαιώματά του. Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου  πρέπει να δώσουν Κυβέρνηση στη Χώρα, που θα εξασφαλίζει τη σταθερότητα, την ανάπτυξη, την έξοδο από την κρίση και βεβαίως, την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα είναι καταστροφική»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΩΝ ΡΟΜ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ
*Το προεδρείο των ROM Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης επισκέφθηκε τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και έγινε δεκτό από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Υπεύθυνο του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νίκο Νικολόπουλο, τον Γραμματέα Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων κ. Χρήστο Γιάνναρη, τον Γραμματέα Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος  κ. Διονύση Καραχάλιο.

Μετά τη συνάντηση εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για άλλη μία φορά η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, αντί να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση ενός σημαντικού προγράμματος επαγγελματικής αποκατάστασης ανέργων ROM της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθυστέρησε σημαντικά.
Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε με βάση τις ιδιαιτερότητες της πληθυσμιακής αυτής ομάδας και τις ανάγκες για προώθηση.
Έτσι από το 2009 μέχρι σήμερα ανέστειλε την διαδικασία εφαρμογής, άλλαξε τις προϋποθέσεις  ένταξης και απέρριψε εκατοντάδες αιτήσεων που είχαν καταρχήν εγκριθεί.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα από ένα σύνολο 620 περίπου αρχικών εγκρίσεων σήμερα μόνο μερικές δεκάδες να έχουν προχωρήσει.
Έχουμε δηλαδή μπροστά μας μία χαρακτηριστική περίπτωση που πολύτιμοι κοινοτικοί πόροι δεν αξιοποιούνται για μία ευαίσθητη κοινωνικά ομάδα, όπως είναι οι ROM. Ιδιαίτερα στις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι μετά τις εκλογές θα ανοίξει το πρόγραμμα με τις αρχικές του προϋποθέσεις, έτσι ώστε να ενταχθούν σε αυτό όσο γίνονται περισσότερο ωφελούμενοι και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς. Το πρόγραμμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό έχει πιλοτικό χαρακτήρα και θα πρέπει να επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα.
Οι ανάγκες της Οικονομίας και της Κοινωνίας δεν μπορεί να περιμένουν».