Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Δύο ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ετοιμάζει η ΝΔ


Δύο ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ετοιμάζει η ΝΔ. Στη ΔΕΘ και το Ζάπειο κατά πάσα πιθανότητα. Τι λένε για το ντιμπέιτ
Με δύο ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις, μια στη Θεσσαλονίκη και μια στην Αθήνα, θα ολοκληρωθεί η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Συγκεκριμένα, οι συγκεντρώσεις προγραμματίζονται για το χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 13 Ιουνίου και το Ζάππειο στις 15 Ιουνίου. Ειδικότερα για τη συγκέντρωση της Αθήνας, πάντως, η τοποθεσία δεν έχει κλείσει ακόμη, καθώς υπάρχουν σκέψεις μήπως αυτή τη φορά να πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα ή στο Πεδίον του Άρεως. Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι στη συγκέντρωση της Αθήνας, δεν αποκλείεται στο βήμα να ανέβει μαζί με τον κ. Σαμαρά και ο τέως πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, αλλά και μια σειρά από στελέχη πρώτης γραμμής  της ΝΔ, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Σταύρος Δήμας κ.ά.
Με τις δύο συγκεντρώσεις θα κορυφωθεί και η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, που χαρακτηρίστηκε από το δίλημμα το «ευρώ ή δραχμή», και θα μεταφερθεί το τελευταίο μήνυμα προς τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους για εκλογική συμπόρευση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μέχρι και τις 13 Ιουνίου που θα γίνει η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς θα επισκεφτεί μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Πάτρα, ο Βόλος κ.ά., θα συμμετάσχει σε θεματικές εκδηλώσεις, ενώ θα ρίξει το κύριο βάρος στο Λεκανοπέδιο, όπου καταγράφεται και ο κύριος όγκος των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ναυάγιο του ντιμπέιτ
Εν τω μεταξύ, η ηγετική ομάδα της ΝΔ ακολουθεί σκληρή γραμμή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο χρεώνει εξ ολοκλήρου τη ματαίωση του ντιμπέιτ. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ, ότι παρά το γεγονός πως είχε υπάρξει καταρχήν συμφωνία, επιχείρησε να αλλάξει τους όρους, διαρρέοντας ονόματα δημοσιογράφων, εκδίδοντας μονομερείς ανακοινώσεις και εμπαίζοντας τα άλλα κόμματα.
Ταυτόχρονα, μετά και τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε τη δική του εκδοχή για τη ματαίωση του ντιμπέιτ, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μουρούτης, ανέφερε ότι η πρόταση του κόμματός του ισχύει, αλλά στο συμφωνημένο πλαίσιο και επικαλέστηκε και γραπτά μηνύματα (sms) μέσω κινητών τηλεφώνων.
Από τη ΝΔ κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να αποφύγει τη συζήτηση για την πολιτική του που οδηγεί, όπως λένε, στη δραχμή, ενώ δεν θέλει να συζητήσει και άλλα θέματα, όπως Σκοπιανό, λαθρομετανάστευση και εξωτερική πολιτική.