Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Έκκληση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Δυστυχώς η επιβεβαίωση για όσα εδώ και μεγάλο διάστημα υποστηρίζουμε, έρχεται με τον πλέον οδυνηρό τρόπο για τα πολιτικά πράγματα σ’ αυτό το τόπο. Από την ώρα που η Ελλάδα γέμισε κυριολεκτικά με «εισαγγελείς», που μετέτρεψαν το δημόσιο βίο σε «λαϊκό δικαστήριο», δεν πρέπει να ξαφνιαζόμαστε για όλα αυτά που συνέβησαν στο τηλεοπτικό πλατό του Αντέννα. Η Ακροδεξιά με την πλέον απεχθή έκφρασή της, τον εθνικιστικό σοσιαλισμό της «Χρυσής Αυγής», ήταν αναμενόμενο να αναλάβει δράση προκειμένου να «καθαρίσει» τους πολιτικούς.
Αναρωτήθηκε όμως κανείς απ’ όλους αυτούς που σήμερα καταδικάζουν αυτά τα εκφυλλιστικά φαινόμενα, τι ήταν η «Χρυσή Αυγή» πριν από μόλις λίγους μήνες πριν; Μια περιθωριακή οργάνωση που μετά βίας συγκέντρωνε ένα ποσοστό που δεν ξεπερνούσε τη μισή μονάδα. Η ανικανότητα όμως του κράτους και των δυνάμεων της τάξης, σε συνδυασμό με την αφέλεια των πολιτικών κομμάτων και την ιδεοληψία της Αριστεράς, την μετέτρεψαν σε πολιτική δύναμη. Τα χαστούκια δεν είναι τίποτα σ’ αυτά που έρχονται. Κι αυτό οφείλουν πλέον να προβληματίσει τους ψηφοφόρους που στράφηκαν στη «Χρυσή Αυγή» ώστε να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους προς το πολιτικό σύστημα.
Είναι πλέον φανερό ότι η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον εθνικό διχασμό. Οι φιλελεύθερες δυνάμεις, με την πολιτική έννοια του όρου, στις οποίες περιλαμβάνω εκτός από τη Νέα Δημοκρατία τόσο το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου όσο και τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη, δεν μπορούν να σιωπούν αφήνοντας τη χώρα και τη κοινωνία στο έλεος της εξτρεμιστικής δεξιάς και της λαϊκίστικης Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με τα κόμματα να ερίζουν ενώ την ίδια στιγμή η Ελλάδα καταστρέφεται. Σε δέκα ημέρες κρίνεται το μέλλον της χώρας και όχι το παρόν των κομματικών ηγεσιών. Να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων, να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα στη συγκρότηση ενός Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας.
Οι ώρες είναι κρίσιμες. Η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Μια σταθερή κυβέρνηση που θα αποσοβήσει το κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ και την περιθωριοποίηση σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση που θα διασφαλίσει τη Δημοκρατία και θα προχωρήσει άμεσα στη μεταρρύθμιση του πολιτεύματος, με θαρραλέες και τολμηρές αλλαγές, ενώ συγχρόνως θα αποκαταστήσει τη κοινωνική αδικία θέτοντας τις βάσεις για ένα σύγχρονο και προσαρμοσμένο στη διεθνή πραγματικότητα, μοντέλο κοινωνικού κράτους. Απευθύνουμε έκκληση στον πατριωτισμό της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και όλων όσοι πιστεύουν στην αναγκαιότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, να συμφωνήσουν ώστε να μπει φρένο στον κατήφορο.

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ / statesmen.gr