Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη: δεν ήταν εύκολη η απόφαση της συνεργασίας

“Πρώτος στόχος αυτή τη στιγμή είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ” είπε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας για την ανάγκη να υπάρξει μια ευρύτερη παράταξη που θα δώσει τη μάχη του αύριο για τη χώρα. Σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του “Σκάι” είπε πως “δεν ήταν εύκολα τα πράγματα” για καμία από τις δύο πλευρές.

Αναφερόμενη μάλιστα στο μάλλον ψυχρό κλίμα κατά τις χθεσινές ανακοινώσεις συνεργασίας με τη ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά πως “είναι δύσκολη απόφαση και για τον κύριο Σαμαρά και για εμάς. Εδώ και καιρό όμως είχαμε πει ότι χρειάζονται συμμαχίες. Εάν η ΔΗΣΥ είχε μπει στη βουλή θα είχαμε κυβέρνηση” και τόνισε πως “το ζήτημα είναι να υπάρξει κυβερνητική προοπτική, ανέφερε η κ. Μπακογιάννη και απαντώντας στο ερώτημα πως τελικά συνεργάζεται με ανθρώπους που προεκλογικά είχε χαρακτηρίσει “αδιόρθωτους” απάντησε πως επί δυόμισι χρόνια μάχεται για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και πως το διακύβευμα αυτή τη στιγμή είναι τόσο μεγάλο που απαιτεί συστράτευση.

“Αυτό που έγινε χθες υπερέβη συγκεκριμένες πολιτικές λογικές”, δήλωσε η κ. Μπακογιάννη ωστόσο όπως ανέφερε “θέλω να κοιτάξω τα παιδιά μου στα μάτια και να μπορώ να τους πως ότι έκανα κάτι για τη χώρα”.

“Ήταν τεράστιο λάθος” το γεγονός ότι δεν υπήρξε συνεργασία με τις φιλελεύθερες δυνάμεις ανέφερε σε ότι αφορά πιθανή συνεργασία με τη “Δράση”, ωστόσο τόνισε πως συνεχίζει να εργάζεται για την ύπαρξη μιας κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα εργαστεί για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη.

newsit.gr