Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οι «Χρυσαυγίτες» είναι εχθροί της Δημοκρατίας και των εργαζομένων

Δριμεία επίθεση κατά της «Χρυσής Αυγής» εξαπολύει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μέσω ψηφίσματός της στο 41ο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σημειώνουν πως είναι «πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων η εμφάνιση των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής που δημαγωγούν και ντύνονται με τον μανδύα του σωτήρα του λαού».
«Είναι αυτοί που κάνουν επιθέσεις σε όλη τη χώρα, απέναντι σε μετανάστες και σε αγωνιστές του εργατικού κινήματος. Επιτέθηκαν στον Πρόεδρο και σε απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ (σ.σ. στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών στο Δήμο Λαγκαδά), στους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας στο Βόλο, δρουν προβοκατόρικα στις διαδηλώσεις με αποκορύφωμα την αποκάλυψή τους στη μεγάλη πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση τον περασμένο Ιούνη στην Αθήνα και τη φυγάδευσή τους από την Αστυνομία. Δεν θα τους αφήσουμε να εκμεταλλευτούν τις δημοκρατικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με τους αγώνες και το αίμα του λαού, προκειμένου να τις διαλύσουν!!!», υπογραμμίζουν.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
ΣΤΟ 41ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η εμφάνιση των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής που δημαγωγούν και ντύνονται με τον μανδύα του σωτήρα του λαού είναι πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου να εξαπολύουν τις επιθέσεις τους απέναντι σε μετανάστες, σε φοιτητικές και μαθητικές καταλήψεις, σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, σε οποιονδήποτε δεν χωρά στα δικά τους πρότυπα.
Είναι αυτοί που κάνουν επιθέσεις σε όλη τη χώρα, απέναντι σε μετανάστες και σε αγωνιστές του εργατικού κινήματος. Επιτέθηκαν στον Πρόεδρο και σε απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας στο Βόλο, δρουν προβοκατόρικα στις διαδηλώσεις με αποκορύφωμα την αποκάλυψή τους στη μεγάλη πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση τον περασμένο Ιούνη στην Αθήνα και τη φυγάδευσή τους από την Αστυνομία.
Δεν θα τους αφήσουμε να εκμεταλλευτούν τις δημοκρατικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με τους αγώνες και το αίμα του λαού, προκειμένου να τις διαλύσουν !!!
Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος έδειξε τις προθέσεις του χαιρετώντας ναζιστικά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και αποχωρώντας όταν κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αγωνιστή Απόστολου Σάντα, του αγωνιστή της Αντίστασης που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη !!!
Οι εργαζόμενοι που βιώνουμε την πρωτοφανή επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματά μας από την κυβέρνηση και τις πολιτικές των μνημονίων, δεν τρομοκρατούμαστε. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους !!! Το εργατικό κίνημα είναι δυνατό και δεν θα επιτρέψει το πισωγύρισμα του ρολογιού της ιστορίας στη βαρβαρότητα. Μαζί με τον αγώνα ενάντια στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και των τραπεζιτών φίλων της, θα αντιπαλεύσει και τη φασιστική απειλή που σε περιόδους κρίσης ψάχνει ευκαιρία να ξεμυτίσει από το σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας εκμεταλλευόμενη την παντελή έλλειψη κοινωνικής πολιτικής και την εφαρμογή σκληρών και βάρβαρων πολιτικών από την κεντρική εξουσία.

aftodioikisi.gr