Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Προσβολή Τσίπρα σε Ολάντ. Αποκάλεσε το νεο Γάλλο Πρόεδρο... “Ολανδρέου”

Κάτι παραπάνω από καυστικός ήταν στα σχόλιά του ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον νέο πρόεδρο της Γαλλίας. Στην έδρα του πανίσχυρου σε αυτή την φάση, Ολάντ, στην έδρα του ανθρώπου που αρνήθηκε να δει τον κ.Τσίπρα αμέσως μετά την εκλογή του στην θέση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο κ.Τσίπρας επέλεξε να του επιτεθεί!
Στην κατάμεστη από δημοσιογράφους αίθουσα της γαλλικής εθνοσυνέλευσης, αποκάλεσε το νεο Γάλλο Πρόεδρο... Ολαντρέου! Παρομοιάζοντας μάλιστα τη Γαλλία με την Ελλάδα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα στο σχολιασμό του ανέφερε πως ο πρόεδρος Ολάντ θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει Ολαντ-ρέου, αυτό θα έχει το αποτέλεσμα που είχαμε και στην Ελλάδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε με τον ηγέτη του Μετώπου της Αριστεράς Ζ. Μελανσόν ανέφερε πως ο κ. Ολάντ θα πρέπει να αποδείξει πως όσα έλεγε προεκλογικά ισχύουν και μετεκλογικά και συνέχισε λέγοντας πως αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του ο γαλλικός λαός θα τον στείλει στο Μαρόκο να κάνει διακοπές μαζί με τον Σαρκοζί!
Μετά το τέλος της συνέντευξης ο κ. Τσίπρας είχε προγραμματίσει ανοικτή συγκέντρωση έξω από την γαλλική εθνοσυνέλευση αλλα ο καιρός μάλλον θύμωσε και δεν του έκανε το χατίρι.

Ο Αλ. Τσίπρας σήμερα θα μεταβεί και στο Βερολίνο, συνεχίζοντας και το μπαράζ των συνεντεύξεων σε διεθνή ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι αρνητικές εντυπώσεις για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα σχόλιά του  στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας προκάλεσαν αρνητική εντύπωση κάνοντας κάποιους να μιλήσουν για γκάφα λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής στην οποία ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο ανάπτυξης για την Ευρώπη και την Ελλάδα.
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα από τη Γαλλία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ ταυτίζεται στις θέσεις του με αυτά που επιθυμεί και η Ελλάδα, αυτή την ώρα βρήκε ο κύριος Τσίπρας να τον προσβάλει, ονομάζοντάς τον “Ολανδρέου”, και μάλιστα μες την ίδια την πατρίδα του Γάλλου Προέδρου.
Αν δεν είναι επικίνδυνος, είναι εξαιρετικά αφελής».