Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αποτείει τιμή στους ήρωες, Έλληνες και Συμμάχους, που εναντιώθηκαν στο Ναζισμό στη δοξασμένη μάχη της Κρήτης.
Από τις 20 Μαϊου 1941 μέχρι και την 1 Ιουνίου, επί δώδεκα συνεχείς ημέρες, οι δυνάμεις του Γ’ Ράιχ έσφιγγαν τον κλοιό τους γύρω από το νησί, χρησιμοποιώντας 29.000 Γερμανούς αλεξιπτωτιστές και στρατιώτες πεζικού, συν κάποιες ακόμη χιλιάδες Ιταλών και 1190 πολεμικά και μεταγωγικά αεροσκάφη. Βρήκαν μπροστά τους, την σκληρή αντίσταση όχι μόνο από τις συντεταγμένες στρατιωτικές δυνάμεις της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, αλλά κυρίως από Έλληνες στρατιώτες που έφεραν φτωχό οπλισμό αλλά ελληνική καρδιά και ντόπιους αμάχους που υποδέχονταν τους εισβολείς με μαχαίρια, αγροτικά εργαλεία και κειμήλια οπλισμού από την Κρητική Επανάσταση.
Η
Το Κίνημά μας υπογραμμίζει τη σημασία και μία άλλης, διαχρονικής διάστασης, στο ιστορικό αυτό γεγονός, η οποία αφορά και το παρόν.
Η μάχη της Κρήτης έδειξε στην Ευρώπη και στην ανθρωπότητα ότι μία φορά πέθανε ο βασιλιάς Λεωνίδας, αλλά οι Έλληνες θα φυλούν Θερμοπύλες για πάντα. Είμαστε ένα γένος, που αποτελείται από ανθρώπους πνευματικά ανήσυχους, γι’ αυτό και έχουμε πρωτοστατήσει ιστορικά στην Επιστήμη, στην Τέχνη, στη Διανόηση και γενικότερα στον Πολιτισμό της Δημιουργίας, Ταυτόχρονα όμως, ως ηθικά αλύγιστοι και εθνικά ανυπότακτοι, διακρινόμαστε και στους πολέμους και στις μάχες, είτε αυτές γίνονται με όπλα και κανόνια όπως στην Κρήτη το 41, είτε με μέσα οικονομικού στραγγαλισμού όπως σήμερα. Μαθήματα αντίστασης, αξιοπρέπειας και ελευθερίας, θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε λοιπόν και σήμερα.
Και κάτι τελευταίο.
Στηριζόμενοι στο γεγονός ότι οι Κρητικοί ήταν κατά πολιτική παράδοση αντιμοναρχικοί, οι Γερμανοί επιτελείς του πολέμου της προπαγάνδας υπολόγιζαν ότι ο ντόπιος πληθυσμός θα γυρνούσε την πλάτη στο Βασιλιά Γεώργιο Α’ και στο βρετανικό στέμμα και θα υποδεχόταν τους Ναζί περίπου ως ελευθερωτές. Έσφαλαν!
Με τον ίδιο τρόπο σήμερα, το Δ’ Οικονομικό Ράιχ των Μέρκελ-Σόϊμπλε, οι επιτελείς της Τρόϊκα, οι εδώ συνεργάτες και εντολοδόχοι τους και οι γνωστοί δίαυλοι διάδοσης της προπαγάνδας των εκβιασμών, επιχειρούν να ενσπείρουν ζιζάνια ανάμεσα στους Έλληνες και να καλλιεργήσουν κλίμα εθνικής διχόνοιας, φτάνοντας στο σημείο να βγάλουν από το ντοσιέ τους μέχρι και τις μνήμες μετεμφυλιοπολεμικών στερεοτύπων. Στόχος τους, διαιρεμένοι και αλληλοσπαρασσόμενοι, να παραδοθούμε άνευ όρων, στα συμφέροντα και στις διαθέσεις τους.
Τους ειδοποιούμε ότι έχουν και αυτό τον πόλεμο χαμμένο από χέρι. Γιατί όπως τότε, έτσι τώρα και πάντοτε, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.
μάχη της Κρήτης έμεινε στην Ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως έπος αντίστασης και γενναιότητας. Καθυστέρησε ακόμη περισσότερο την ανάπτυξη της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα και την εκστρατεία των Ναζί στο ανατολικό μέτωπο. Ήταν τόσο βαρύ το πλήγμα για το Γ’ Ράιχ, τόσο σε επιχειρησιακό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, που από τότε ο Χίτλερ δεν ξαναχρησιμοποίησε αεραποβατικές δυνάμεις, Εν αντιθέσει, οι Σύμμαχοι απέκτησαν επιχειρησιακό και ψυχολογικό προβάδισμα στον κρίσιμο αυτό τομέα στρατιωτικής δράσης.