Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 21 Μαΐου στις 15:00 το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 21 Μαΐου στις 15:00 το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Πλλοί είναι εκείνοι που μιλούν για μια συνεδρίαση που θα σημάνει εξελίξεις.

Άλλωστε για κάποιους θεωρείται θέμα ωρών πλέον η ανακοίνωση της συμφωνίας ΝΔ-ΔΗΣΥ, μια συμφωνία με την οποία τα δύο κόμματα θα συμπράττουν στις επόμενες εκλογές και την ΔΗΣΥ ουσιαστικά να απορροφάται από τη ΝΔ με τα στελέχη της να “κατεβαίνουν” στις εκλογές του Ιουνίου με τα χρώματά της.
Ωστόσο παραμένει άγνωστο εαν μετά τις εκλογές τα στελέχη της ΔΗΣΥ που θα εκλεγούν θα λειτουργούν ως στελέχη της ΝΔ ή θα έχουν αυτόνομη παρουσία, καθώς νομικά τουλάχιστον η ΔΗΣΥ δεν θα πάψει να υφίσταται.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι υπάρχει απόφαση ο ευρωβουλευτής της ΔΗΣΥ Θ. Σκυλακάκης να συνεχίσει να είναι μέλος της ομάδας των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και να μην ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα όπως οι βουλευτές της ΝΔ.
Ως προς το εσωτερικό οι πληροφορίες λένε πως η κ. Μπακογιάννη θα είναι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ο κ. Μαρκογιαννάκης σε εκλόγιμη θέση στα Χανιά, ο κ. Αυγενάκης στο Ηράκλειο και ο κ. Κοντογιάννης στην Ηλεία.
Ως προς το ποιος θα είναι εκείνος μεταξύ των στελεχών της ΝΔ που θα μείνει εκτός Βουλής λόγω της ένταξης της κ. Μπακογιάννη στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο επικρατείας, οι πληροφορίες λένε πως πιθανότατα θα είναι ο κ. Λαζαρίδης