Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Δυο χρόνια και 15 μέρες μετά…

Δύο χρόνια και 15 μέρες μετά… Η Ντόρα Μπακογιάννη επέστρεψε και επισήμως σήμερα στη Νέα Δημοκρατία, 21 Μαϊου του 2012, κλείνοντας το μέτωπο που άνοιξε στις 6 Μαϊου του 2010, όταν και διεγράφη από τον Αντώνη Σαμαρά.
Η σημειολογία της ημέρας, εκκωφαντική. Κωνσταντίνου και Ελένης, δηλαδή ανήμερα της γιορτής του γιου της Ντόρας Μπακογιάννη και δήμαρχου Καρπενησίου Κώστα, που σύμφωνα με πληροφορίες διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών. Όπως και της γιορτής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που επίσης φέρεται να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να κατεβάσει ρολά στη Δημοκρατική Συμμαχία, και να επανακάμψει στη Νέα Δημοκρατία.
Στις κοινές δηλώσεις τους στο Ίδρυμα Κακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη εστίασαν στην ανάγκη συστράτευσης των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς, που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία του τόπου, επισημαίνοντας ότι παραμερίζουν τις διαφορές τους παρελθόντος.
Στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη, έδωσαν το παρών στελέχη τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με τους περισσότερους από τους τελευταίους να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην προεκλογική μάχη της 17ης Ιουνίου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ υποψήφοι σε εκλόγιμες θέσεις στους νομούς τους θα είναι οι Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Κοντογιάννης.

statesmen.gr