Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Επιθεώρηση της ακτογραμμης Δερβενίου από τον Πέτρο Τατούλη



Το έργο κατασκευής του ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΣΩΠΟΥ θα επισκεφτεί την Τρίτη 23 Απριλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία και τα προβλήματα στην υλοποίηση του έργου. Στην επίσκεψη αυτή, θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας, ενώ μαζί με τον Περιφερειάρχη θα είναι και η Υπηρεσία επίβλεψης του έργου, της Περιφέρειάς μας.
Το έργο της κατασκευής του φράγματος του ΑΣΩΠΟΥ ποταμού στην Κορινθία, αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Περιφέρεια και είναι συνεχές το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη για την πορεία υλοποίησης και την ολοκλήρωση του έργου, που θα αποτελέσει την απαρχή μιας σειράς αναπτυξιακών δράσεων για την ανάπλαση, αξιοποίηση και ανάπτυξη, όχι μόνο της ορεινής Κορινθίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, μια και στο μέλλον θα λύσει όχι μόνο τα προβλήματα άρδευσης της περιοχής αλλά και της υδροδότησης της. Τα 29,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερών που χάνονταν μέχρι τώρα, αποταμιευμένα με την κατασκευή του φράγματος, επαρκούν για τις ανάγκες μιας μεγάλης περιοχής.
    Παράλληλα με συντονισμένες δράσεις για την τουριστική αξιοποίηση, της λίμνης επιφανείας 2.000 στρεμμάτων που θα σχηματισθεί, θα δοθεί άλλη πνοή στην ανάπτυξη της ορεινής Κορινθίας.
Επιθεώρηση της ακτογραμμής από το Κιάτο μέχρι το Δερβένι Κορινθίας
    Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης θα επισκεφτεί τις ακτές του Κορινθιακού κόλπου, από το Κιάτο μέχρι το Δερβένι , τονίζοντας το ενδιαφέρον της Περιφέρειας, για την άμεση λύση στο έντονο γεωλογικό πρόβλημα που έχει παρουσιασθεί όχι μόνο στο Δερβένι , αλλά και σε άλλα σημεία των ακτών του Κορινθιακού κόλπου.