Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Οι παίκτες του Αστέρα νίκησαν στη Νεμέα αφιερώνοντας την νίκη τους στον αξέχαστο.πρόεδρο τους , τον Κώστα Βυζά

Οι παίκτες του Αστέρα Δερβενίου με θλίψη στα πρόσωπά τους για την πρόσφατη απώλειά του επι σειρά ετών Πρόεδρού τους, του αξέχαστου Κώστα Βυζά που “έφυγε” από τη ζωή τόσο νωρίς., πραγματοποίησαν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους και μέσα στην Νεμέα νίκησαν δίκαια τον Παννεμεατικό με 3 – 1. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα τέρματα που πέτυχαν, τα αφιέρωναν προς τον ουρανό, σημάδι της στενής σχέσης που είχαν μαζί του και στο τέλος του αγώνα, αγκαλιασμένοι φώναξαν όλοι μαζί το όνομά του.


Ο Αστέρας παρατάχθηκε και πάλι με μικρούς στη σύνθεσή του (έπαιξε για πρώτη φορά φέτος και 5ος μικρός) και έτσι ηλικιακά είχε 7 στους 11 παίκτες κάτω των 22 ετών. Η αγωνιστικότητα και η σοβαρότητα που έδειξαν όλοι οι παίκτες του στον αγώνα, ήταν τα στοιχεία εκείνα που έκριναν το αποτέλεσμα. Η ομάδα του Παννεμεατικού, που και εκείνη είχε αρκετούς μικρούς στη σύνθεσή της, ήταν γενικά κατώτερη του Αστέρα και βρισκόμενη πίσω στο σκορ στο β’ μέρος, δεν μπόρεσε να ξεκλειδώσει την αμυντική διάταξη του Αστέρα και, παρ’ ότι είχε και δοκάρι με φάουλ στο 1 – 1, ηττήθηκε δίκαια.
 Ο Αστέρας έκανε την πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα και στο 4’ όταν ο Στεφανάκος, δεχόμενος έξοχη μεταβίβαση του Βυζά, σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής άστοχα. Στο 7’ ο Παννεμεατικός προηγήθηκε στο σκορ, όταν σε σέντρα από τα δεξιά του Κωστούρου, ο Μπασιώτης ανενόχλητος στη μέσα στη μικρή περιοχή του Αστέρα με κεφαλιά νίκησε τον Κολιμάδη. Ο Αστέρας αντέδρασε και με μοχλούς τον Φωλιά και τον Δημόπουλο, ανέλαβε σιγά-σιγά την πρωτοβουλία των κινήσεων στο χώρο του κέντρου και άρχισε να πιέζει τον Παννεμεατικό. Η μπάλα παιζόταν προς την περιοχή του Παννεμεατικού με τους πιτσιρικάδες Βυζά και Πρίφτη να κρατάνε την μπάλα χαμηλά και να προβληματίζουν, με το τεχνικό παιχνίδι τους, τους αμυντικούς του Παννεμεατικού.

Στο 27’ ο Μερκούρης, σε μια από τις προωθήσεις του, έκανε μια χαμηλή σέντρα από δεξιά και ο Βυζάς εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία απομάκρυνσης της μπάλας από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παννεμεατικού και από κοντά έγραψε το 1 – 1 (βλέπε φωτο ). Ο Αστέρας συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά άλλη μεγάλη ευκαιρία δεν έκανε.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Παννεμεατικό περισσότερο επιθετικό (είχε και τη βοήθεια του αέρα), αλλά ο Αστέρας καθοδηγούμενος στην άμυνα από τους Δάνη και Γιαννακόπουλο, δεν άφηνε τους επιθετικούς του Παννεμεατικού να ανησυχήσουν τον Κολιμάδη. Στο 51’ ο διαιτητής σφύριξε ένα ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του Δάνη, λίγο έξω από τη γραμμή της περιοχής του Αστέρα, αλλά ο Μπασιώτης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κολιμάδη. Στο 58’ ο Κουτρούλης πέρασε από δεξιά και έκανε σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Παννεμεατικού, εκεί όπου ο Βυζάς ξεπετάχθηκε και κέρδισε στην κίνηση τους αμυντικούς και με κεφαλιά εκτέλεσε τον τερματοφύλακα Κεμαλάη. Ο Αστέρας είχε πλέον το πάνω χέρι στον αγώνα, με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, μιας και ήταν μπροστά στο σκορ και στο 64’ ο Πρίφτης, ο Στεφανάκος και ο Κουτρούλης, στην ίδια φάση δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, αφού τα σουτ τους, με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα, κόντραραν στα σώματα των αμυντικών. Η καλύτερη φάση του Παννεμεατικού ήταν στο 74’, όταν σ’ ένα καλό σουτ του Μαρτίνου, ο Κολιμάδης έβγαλε σχετικά εύκολα τη μπάλα σε κόρνερ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Και στο 91’ ο Δημόπουλος έφυγε μόνος του από τη σέντρα και φθάνοντας έξω από την περιοχή με υπέροχη λόμπα, πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα για το τελικό 1 – 3 .

Συμπερασματικά ο Αστέρας νίκησε δίκαια στηριζόμενος στις “παλιοσειρές” Δάνη, Κολιμάδη, Γιαννακόπουλο και Δημόπουλο και στη φρεσκάδα των Φωλιά, Μετεβελή, Στεφανάκου, Μερκούρη και Κουτρούλη. Οι πιτσιρικάδες του έδειξαν το ταλέντο τους σε ένα δύσκολο από πλευράς ψυχολογίας αγώνα και φαίνεται να κερδίζουν το στοίχημα.

Με αβίαστα λάθη, ευτυχώς όχι πολλά, ήταν η διαιτησία του κ. Καρακάση. Οι βοηθοί του  κ.κ. Καλαράς και Ν. Τσολάκης τα πήγαν καλύτερα.

ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης, Μερκούρης, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Δάνης, Φωλιάς, Δημόπουλος, Στεφανάκος (85' Λιθοξόου), Κουτρούλης (70' Πεθαίνος), Βυζάς (62' Καλυτέρης).