Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

14 Μαΐου ανοίγει το Στρατόπεδο Κορίνθου – Δήλωση του Κώστα Κόλλια

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω στους συμπολίτες μου την επίσημη επιβεβαίωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι το Στρατόπεδο Κορίνθου υποδέχεται στις 14 Μαΐου περίπου 500 νεοσύλλεκτους, με προοπτική ο αριθμός να αυξηθεί στις επόμενες σειρές. Αυτή η είδηση επιβεβαιώνει ότι το Στρατόπεδο όχι μόνο μένει ανοιχτό, αλλά σταδιακά θα ενισχυθεί.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό κύριο Αβραμόπουλο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στο αίτημα σύσσωμης της κορινθιακής κοινωνίας και άκουσε προσεκτικά τα επιχειρήματα που του διεβίβασα, τόσο μέσω της Βουλής όσο και σε προσωπικές συναντήσεις που είχα μαζί του. Έδωσε λύση στο πιο πιεστικό πρόβλημα, που ήταν βεβαίως η επαναλειτουργία του Στρατοπέδου. Πλέον θα μπορούμε με ηρεμία να δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε μέρος των χώρων για άλλες χρήσεις, ώστε και η οικονομική ζωή της πόλης να είναι βιώσιμη και να εξυπηρετηθούν οι δημόσιες υπηρεσίες και οι πολίτες.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που πίστεψαν και στήριξαν την προσπάθειά μου. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κύριο Νανόπουλο και τον πρώην Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λάσκα, γιατί η δική τους πολύτιμη συνδρομή ήταν κλειδί στο να ακουστούν τα επιχειρήματά μας και να ικανοποιηθεί αυτό το ζωτικής σημασίας αίτημα.
Οι καχύποπτοι που αμφισβητούσαν ακόμα και τις προθέσεις του Υπουργού να δει σοβαρά το αίτημά μας διαψεύδονται. Όσοι έλεγαν με σιγουριά ότι το Στρατόπεδο θα γίνει κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών αποδεικνύεται ότι μοναδικό στόχο είχαν να αποδυναμώσουν τον αγώνα των πολιτών της Κορίνθου και εμού προσωπικά για την επαναλειτουργία του. Οι προσπάθειές τους ακυρώνονται από το άνοιγμα του Στρατοπέδου. Αυτό όμως είναι επουσιώδες. Το σημαντικό είναι ότι η Κόρινθος μπορεί πλέον να ελπίζει σε πραγματική ανάταξη. Η ώθηση στην τοπική οικονομία θα ανανεώσει την κοινωνία αλλά κυρίως θα αναπτερώσει τις ελπίδες χιλιάδων συμπολιτών μας για ένα πιο σίγουρο, ασφαλές και αίσιο μέλλον.»