Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

H Ντόρα Μπακογιάννη, για την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Η σημερινή ημέρα δασοπονίας βρίσκει ξανά το δασικό χώρο της Ελλάδας σε καθεστώς ημιδιάλυσης. Δεν υπάρχει δασική πολιτική, δεν υπάρχει φροντίδα και σεβασμός για το φυσικό περιβάλλον, παρά μόνον από αληθινούς πατριώτες, άτομα και φορείς. Αυτή είναι η τραγική αλήθεια. Το μόνο πράγμα που προχωρά κάπως είναι, σε ορισμένες περιοχές, το δασολόγιο.Η Δασική Υπηρεσία είναι ημιδιαλυμένη από το 1998. Τεράστιες εκτάσεις εκατομμυρίων στρεμμάτων που καταστράφηκαν έκτοτε, αλλά και παλαιότερα, από πυρκαγιές, αφέθηκαν στην τύχη τους. Απ’ άκρου εις άκρον της χώρας υπουργοί, περιφερειάρχες και άλλοι αξιωματούχοι παραβιάζουν κατάφωρα το Σύνταγμα, που επιτάσσει την αναδάσωσή τους. Αλλά δεν γίνεται τίποτα, ενώ εντύπωση προκαλεί και η αδράνεια της δικαιοσύνης απέναντι σ’ αυτήν την γιγαντιαίων διαστάσεων παρανομία των «αρμοδίων». «Νωπή» ακόμα είναι η υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνησης ότι θα αναδασώσει 100.000 στρέμματα στην Πεντέλη, όπου όμως-καθώς και σε κάποιες άλλες περιοχές της Ελλάδας- μόνον εθελοντές και διάφοροι ιδιωτικοί φορείς και ΟΤΑ πραγματοποιούν φιλότιμα κάποιες, περιορισμένες αναγκαστικά, αναδασώσεις.Αλλά και η διαχείριση των δασών είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος ανύπαρκτη. Απέραντες εκτάσεις που, σύμφωνα με την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, θα μπορούσαν, κατόπιν παραχώρησης από το κράτος, να αναδασώνονται από κοινοπραξίες νέων ανθρώπων που σήμερα ψάχνουν για δουλειά, μένουν ανεκμετάλλευτες, ενώ τα δάση λεηλατούνται τώρα και πάλι σε ολόκληρη τη χώρα για καυσόξυλα, λόγω και της μεγάλης ανόδου της τιμής του πετρελαίου. Αν υπήρχε σωστή διαχείριση οι πολίτες θα προμηθεύονταν νόμιμα ξύλα και το δάσος θα απαλλασσόταν από την υπέρμετρη βιομάζα, μια βασική αιτία πυρκαγιών. Θα θεραπευόταν δε, έστω και εν μέρει, η συναλλαγματική αιμορραγία των εισαγωγών ξυλείας.
Η δασική «πολιτική» της Ελλάδας είναι μια εθνική αυτοκαταστροφική τρέλα –επειδή απλώς δεν υπάρχει.
Πότε θα ξυπνήσουμε ως χώρα να καταλάβουμε ότι τα δάση και η προστασία των εδαφών μας από την ερημοποίηση είναι εξίσου σοβαρό θέμα με την εθνική άμυνα;» 

 ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  

Ο κομματισμός και το πελατειακό κράτος θριάμβευσαν και πάλι. Το ΠΑΣΟΚ, πιστό στη νοοτροπία του βολέματος ημετέρων, μετέταξε εντελώς παράνομα υπαλλήλους με άσχετες ειδικότητες, από τον προβληματικό ΟΣΕ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με την ανοχή και την κάλυψη της συγκυβερνώσας ΝΔ. Κι όλα αυτά την ώρα που για τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, για την ανεργία που ξεπερνά το 1.000.000 και για τη μείωση των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ευθύνεται αποκλειστικά το προβληματικό μέγεθος του κράτους, η καθυστέρηση υλοποίησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων και η εμμονή στις πελατειακές εξαρτήσεις και εξυπηρετήσεις.Οι εξαγγελίες για αξιοκρατία και αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης, όταν προωθούνται τέτοιες αποφάσεις από την πίσω πόρτα, αποδεικνύονται κούφια λόγια. Δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν έχουν καταλάβει ούτε που βρισκόμαστε, ούτε τι συμβαίνει γύρω τους.  
*Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη 22 Μαρτίου και ώρα 11:30, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (Λ. Συγγρού 47).