Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ & ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ​Σ κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑ​ΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στο θέμα της ημερομηνίας των εκλογών, καθώς και στις δηλώσεις του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, για το “φούσκωμα” του ελλείμματος του 2009.

  • Για το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είπε:

«Μετά την καταστροφική πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα -που να μην ξεχνάμε στήριξε ο Βενιζέλος- και οδηγούσε τη χώρα, με μαθηματική ακρίβεια, εκτός ευρώ, ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε τρεις στόχους:
Να φύγει ο Παπανδρέου από πρωθυπουργός, να γίνει το κούρεμα του χρέους και να πάει άμεσα η χώρα σε εκλογές.
Οι δύο πρώτοι στόχοι επετεύχθησαν.
Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να μιλήσει ο λαός. 
Οι εκλογές -και το τονίζω- πρέπει να γίνουν άμεσα. Η 29η Απριλίου ή, το πολύ, η 6η Μαΐου καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις.
Η άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι θέμα συνέπειας, αλλά και Δημοκρατίας.
Είναι αξίωση του λαού να επιλέξει μια νέα κυβέρνηση, που να δώσει Ελπίδα στον κόσμο και Προοπτική στην Πατρίδα μας.
Γι’ αυτό ακριβώς ζητούμε αυτοδυναμία.
Για να βάλουμε, χωρίς καθυστερήσεις, σε εφαρμογή το πρόγραμμά μας.
Αλλά και διότι το αντίθετο της αυτοδυναμίας δεν είναι η συγκυβέρνηση.
Είναι η ακυβερνησία.
Και αυτό δεν πρέπει να συμβεί».

  • Για τους ισχυρισμούς Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το έλλειμμα του 2009, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είπε:

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αντί να παριστάνει τον κατήγορο, οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι είναι -και μάλιστα με απόφαση του Οικονομικού Εισαγγελέα- κατηγορούμενος για το “φούσκωμα” του ελλείμματος του 2009.
Οι ευθύνες του είναι αυταπόδεικτες αφού, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, εξέταζε τουλάχιστον δύο διαφορετικά σενάρια, που θα έφερναν το έλλειμμα από το 12,5 έως και το 14,8% του ΑΕΠ. Και ασφαλώς δεν μπορεί να τις συγκαλύψει με μια Εξεταστική Επιτροπή, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Η αλήθεια θα αναζητηθεί και οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο, από μια νέα Επιτροπή, που θα συγκροτηθεί από τη νέα Βουλή και θα διερευνήσει –όπως δεσμεύτηκε η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς- το “πως φτάσαμε στο Μνημόνιο”».