Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Σαν να...μην έγινε - «Αστεράτο» προβάδισμα για τελικό

Ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου απέκτησε στο Περιστέριμ μετά από ένα κάκιστο ματς  ο Αστέρας, ο οποίος απέσπασε 0-0 από τον Ατρόμητο και καλείται στη ρεβάνς της Τρίπολης να διαχειριστεί το αποτέλεσμα αυτό.
Οι δύο ομάδες μπορεί να βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση αλλά η κρισιμότητα του αγώνα δεν τους επέτρεψε να παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο στο γήπεδο. Και οι δύο επέλεξαν να προφυλάξουν την εστία τους, έτσι οι φάσεις που δημιουργήθηκαν ήταν λιγοστές.
Ο Ατρόμητος δεν ήταν καλός. Είχε μόλις ένα δεκάλεπτο αξιόλογης απόδοσης, όπου έκανε και τρεις καλές στιγμές κόντρα σε έναν Αστέρα που ειδικά στην αμυντική του λειτουργία «έπιασε» σχεδόν το τέλειο, ενώ επιθετικά απείλησε στο 90' με ατομική προσπάθεια και σουτ του Ροτζέριο.
Τρεις πολύ καλές στιγμές είχε στο πρώτο 45λεπτο ο Ατρόμητος, ο οποίος «ξύπνησε» μετά το 20'. Διότι στο πρώτο 20λεπτο ο Αστέρας ήταν αυτός που έλεγχε το ρυθμό του ματς, είχε την κατοχή, αλλά όχι τη μεγάλη φάση.
Ο Ατρόμητος, λοιπόν, κατάφερε σε διάστημα δέκα λεπτών να απειλήσει τρεις φορές την εστία των Αρκάδων με την μπάλα, όμως, να μην μπαίνει στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.
Στο 24' και στο 30', λοιπόν, οι Περιστεριώτες απείλησαν με ατομικές προσπάθειες του Κώστα Μήτρογλου που, όμως, δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, ενώ η σημαντικότερη ευκαιρία στον αγώνα χάθηκε στο 27' η γυριστή κεφαλιά του Φυτανίδη που πήρε την κεφαλιά από τον Μπαντή αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Ετσι το 0-0 έμελλε να παραμείνει ως την ανάπαυλα του ημιχρόνου, από τη στιγμή, μάλιστα, που και οι Αρκάδες δεν μπορούσαν επί της ουσίας να απειλήσουν τον Ιτάνζ.
Στην επανάληψη, ο Ατρόμητος ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Μπαντή, την ώρα που οι Αρκάδες προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να φέρουν σε δύσκολη θέση την άμυνα των Περιστεριωτών.
Ο χρόνος, πλέον, περνούσε ευεργετικά για τον Αστέρα, ο οποίος μέχρι το 70' είχε επί της ουσίας κινδυνεύσει μία φορά στο 61' με τον Μπρίτο να μπαίνει στην περιοχή, όμως να τα χαλάει στην τελική προσπάθεια. Οι Τριπολιτσιώτες κρατούσαν άνετα το 0-0 και προσπαθούσαν να γίνουν πιο επιθετικοί, όμως αυτή τους η προσπάθεια δεν μπορούσε να στεφθεί με επιτυχία.
Ετσι το 0-0 έμελλε να μην αλλάξει με τις δυο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Τρίπολης με τον Αστέρα, ενδεχομένως, να ΄χει ένα ισχνό προβάδισμα λόγω έδρας. Και αυτά γιατί στο 87' ο Δημούτσος και στο 90' ο Ροτζέριο έκαναν ωραίες ατομικές ενέργειες, όμως τα σουτ που επιχείρησαν, δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.
Πλέον οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους στην Τρίπολη εκεί όπου θα κριθεί αν ο Αστέρας θα προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό κυπέλλου ή αν ο Ατρόμητος θα δώσει για δεύτερη σερί χρονιά το παρών στον τελικό.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτανζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Ζουέλα (63' Νάστος), Σφακιανάκης, Δημούτσος, Επστάιν (61' Πίτου Γκαρσία), Μπρίτο, Τάτος (70' Καραγκούνης), Μήτρογλου

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης):  Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Χουανίτο, Ουσέρο, Ροτζέριο Μάρτινς, Ναβάρο (76' Χούλι), Ράγιος (85' Φορμίκα), Σολάκης (28' Μπρέσκα).