Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ​Σ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ "ΞΑΝΑ-ΣΚΕΨ​ΟΥ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, παραβρέθηκε σήμερα, στην παρουσίαση του έργου «Ξανά-σκέψου την Αθήνα» και στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας, που οργάνωσε το Ίδρυμα Ωνάση.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε:

«Συγχαρητήρια στο Ίδρυμα Ωνάση για την επίκαιρη πρωτοβουλία και για την παρέμβαση αισιοδοξίας. Η ανάπλαση και η διαμόρφωση του κέντρου έχει, πλέον, γίνει αναγκαία, γιατί η Αθήνα είναι πια μια πόλη ανοργάνωτη, ανοχύρωτη, χωρίς φαντασία, όπου κυκλοφορεί ελεύθερα η ασχήμια, η παραίτηση, πολλές φορές η ίδια η εγκατάλειψη.
Επομένως, ο συμβολισμός αυτής της πρωτοβουλίας είναι και βαρύς και πολυσήμαντος. Γιατί, μεταξύ άλλων, σηματοδοτεί την ανάγκη αναμόρφωσης, όχι μόνο της πόλης της Αθήνας, αλλά όλων των μεγάλων πόλεων, που σήμερα έχουν στιγματιστεί από την ίδια ακριβώς παθογένεια, που έχει και η Αθήνα.
Ως εκ τούτου, γίνεται και μια πρόταση αλλαγής, αναμόρφωσης, ανάπλασης της ίδιας της νοοτροπίας μας, για να μην πω της συνείδησής μας απέναντι στις προκλήσεις των πόλεων, στο σήμερα  και στο αύριο.
Θέλω, κυρίως, να συγχαρώ τον Πρόεδρο για τις λέξεις που ακούστηκαν, διαφάνεια, αυτή η μέθεξη όλων, η συμμετοχή των πάντων, Πολιτισμός, Ψυχαγωγία και Παιδεία, τα οποία είναι και τα καλύτερα συστατικά για να υπάρξει αυτή η προοπτική ενός οράματος, για το οποίο είμαι βέβαιος ότι, πέρα και πάνω από κόμματα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα δώσουν τα πάντα για να πετύχουμε στη στόχευση αυτή.
Συγχαρητήρια και πάλι ευχαριστώ πολύ».