Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Νέος υπουργός Οικονομικών ο Φ. Σαχινίδης - Ποιος είναι

Νέος υπουργός Οικονομικών ο Φ. Σαχινίδης – Ποιος είναιΟ επί 2,5 χρόνια αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, είναι ο αντικαταστάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Ο κ. Σαχινίδης, ορκίστηκε το μεσημέρι ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, κάτι το οποίο είχε προγραμματιστεί πριν από την ανακοίνωση του ονόματος.
Συνάντηση μισής ώρας είχαν ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, μετά την τελετή της ορκωμοσίας του νέου υπουργού Οικονομικών. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου και ερωτώμενος για την ημερομηνία των εκλογών, ο κ. Παπαδήμος περιορίστηκε να πει "Κάντε λίγο υπομονή".
Ο πρωθυπουργός κατέληξε στην απόφαση να ορίσει νέο «τσάρο» της Οικονομίας τον  κ. Σαχινίδη έπειτα από πολλά διαφορετικά σενάρια, όπως το να αναλάμβανε το υπουργείο ο ίδιος, ή ο νυν  Τάσος Γιαννίτσης από το υπουργείο Εσωτερικών. Επελέγη τελικά ο κ. Σαχινίδης, με γνώμονα την αποφυγή αλλαγών που θα μπορούσαν  να επηρεάσουν το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και την υλοποίηση των δεσμεύσεων της δανειακής σύμβασης.
Βιογραφικό
Ο Φίλιππος Σαχινίδης γεννήθηκε το 1963 και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου τελείωσε το Λύκειο.
Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης (Queens College), ενώ απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Έλαβε υποτροφία από το Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Μεγάλης Βρετανίας.

Την περίοδο 1991 - 1994 δίδαξε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (Σχολή Διοίκησης).

Διατέλεσε τραπεζικό στέλεχος. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.
Υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής «Απασχόληση: Κίνδυνοι, Προκλήσεις, Προοπτικές» και μέλος της Επιτροπής «Κράτος- Αγορά και Παροχή Δημόσιων Αγαθών», του ΙΣΤΑΜΕ.

Στις εκλογές του 2007 εξελέγη Βουλευτής Λάρισας. Την περίοδο 2007 - 2009 ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές του 2009 επανεξελέγη Βουλευτής και ανέλαβε Υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και ακολούθως της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου.

eklogika.gr