Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Άδικη διώξη με χαλκευμένο κατηγορητήριο - ακραία ρατσιστική βία

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτές τις μέρες στο Εφετείο της Κορυτσάς συνεχίζεται η διαδικασία των άδικων διώξεων κατά του Προέδρου της “Ομόνοιας” Κορυτσάς κ. Ναούμ Ντίσο, με την ψευδέστατη και χαλκευμένη κατηγορία της “βεβήλωσης” τάφων στην Μπομποστίτσα Κορυτσάς. 
Υπενθυμίζουμε ότι προηγήθηκαν οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου και του Εφετείου Κορυτσάς με τις οποίες επιβλήθηκε στον κ. Ντίσο ποινή φυλάκισης ενός έτους χωρίς αναστολή και ακολούθησε η εισβολή της αστυνομίας στο σπίτι του, χωρίς καμία προειδοποίηση και με τρόπο που προσέβαλε βάναυσα το οικογενειακό του άσυλο.
Τώρα η υπόθεση επιστρέφει στο Εφετείο Κορυτσάς για επανεξέταση.
Οι απαράδεκτες αστυνομικές και δικαστικές ενέργειες κατά του Ναούμ Ντίσο, με αστήρικτες και κατασκευασμένες κατηγορίες και οι προσπάθειες να τρομοκρατηθεί ο ίδιος και η οικογένειά του προσβάλλουν τον Ελληνισμό που ζει από αιώνες στην γειτονική μας Αλβανία και καταπατούν, κατά τον πλέον ωμό και κραυγαλέο τρόπο, τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας.
Καθήκον της δικαιοσύνης είναι να εξετάσει αντικειμενικά την υπόθεση και να αποφασίσει με βάση τα πραγματικά περιστατικά και όχι με πυξίδα το χαλκευμένο κατηγορητήριο και το ανθελληνικό κλίμα που καλλιεργείται στη γειτονική μας χώρα από ακραίες ομάδες και από μερίδα των Αλβανικών ΜΜΕ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚ​Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΛΟΥΖΗ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εγκληματική επίθεση κατά του Εβραϊκού σχολείου στην Τουλούζη της Γαλλίας ανακαλεί τις τραυματικές μνήμες της ακραίας ρατσιστικής βίας, που βύθισε, στο παρελθόν, στον όλεθρο την Ευρώπη και “σημάδεψε” τους Ευρωπαϊκούς λαούς.
Ολόκληρη η ανθρωπότητα και ιδιαίτερα οι Ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να οικοδομήσουμε τους θεσμούς και τις διαδικασίες που χρειάζονται, ώστε ο ρατσισμός, σε όλες τις εκφάνσεις και τις εκδοχές του, να καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα στην συνείδηση των λαών και να εκριζωθεί από τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες και από τη Διεθνή πραγματικότητα».