Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η επανεκλογή του Πούτιν και η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας

Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ιστορικής σημασίας νίκη κατήγαγε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις Ρωσικές Προεδρικές Εκλογές της 4ης Μαρτίου 2012, ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, παρά τις όποιες αντιδράσεις ελάχιστων εγκάθετων, που είτε ανήκουν στους νοσταλγούς του σταλινικού κομμουνισμού, είτε στους θιασώτες της Νέας Τάξης.

Ο Πούτιν, επικοινωνιακός, αγέρωχος, γνήσιος πατριώτης και Ορθόδοξος Χριστιανός κατά το περιεχόμενο της Πίστεως, με το 64% που έλαβε στις εκλογές, όχι μόνο κατόρθωσε να κερδίσει τρίτη προεδρική θητεία 6ετούς διάρκειας αυτή την φορά, αλλά και να θέσει τις βάσεις για αλλαγή του status quo του παγκόσμιου γίγνεσθαι, δεδομένου ότι είναι ο Ηγέτης που απέσυρε τη Ρωσία από τη διεθνή απομόνωση του κομμουνισμού, τόλμησε να εκμεταλλευθεί τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, καθιστώντας την έτσι, τη μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη στον πλανήτη, σε μια περίοδο που οι πάντες αναζητούν ενέργεια και κατέδειξε εν γένει, τη βούλησή του να ανοικοδομήσει εκ νέου το «αντίπαλον δέος».

Η εκλογή του ασφαλώς ενόχλησε πολλούς, ακόμα και στην Ελλάδα και ιδίως αυτούς που δεν θέλουν με κανένα τρόπο, πιθανή ρωσική διείσδυση στον ελλαδικό χώρο.
Θορύβησε αυτούς που δεν είχαν συμφέροντα από τη σύμπηξη μιας οικονομικής ελληνορωσικής συμμαχίας, όπως είχε επιχειρήσει να επιτύχει ως Πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής, καταβάλλοντας άοκνες προσπάθειες.

Τρομοκράτησε αυτούς που υποχρέωσαν τον Κώστα Καραμανλή, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο του 2009, για να ανελιχθεί στην πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου και να υλοποιήσει την αποστολή του. Δηλαδή να χαλάσει τη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολη, να υπαγάγει τη χώρα στο Δ.Ν.Τ., την Τροϊκα και το Μνημόνιο, να φτωχοποιήσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, να απεμπολήσει την εθνική μας κυριαρχία, ώστε στο τέλος να καταληστευθούν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδας από τους διεθνείς ανθελληνικούς οικονομικούς οίκους.

Την εκλογή του Πούτιν δεν είδαν με καλό μάτι, οι κατασκευαστές του ανύπαρκτου σκανδάλου του Βατοπεδίου (που ακόμα να αποδειχθεί ζημία του Δημοσίου από τις ανταλλαγές), οι οποίοι άλλαξαν στην κυριολεξία είκοσι χρώματα, όταν ο αδίκως προφυλακισθείς Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, επισκέφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο τη Ρωσία, μεταφέροντας εκεί την Ιερά Εικόνα της Αγίας Ζώνης η οποία αφέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα εκατομμυρίων απλών Ρώσων πολιτών και του ίδιου του τότε Πρωθυπουργού Βλαδίμηρου Πούτιν.

Χωρίς καμιά δόση υπερβολής, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ρωσίας είναι ο μόνος ηγέτης που δεν έχει εξαρτήσεις από το Παγκόσμιο Σύστημα. Είναι κύριος του εαυτού του, κυβερνά τη χώρα του ως Ρώσος πατριώτης και όχι ως θεραπαινίδα των διεθνών οικονομικών οίκων και υπόκειται μόνο στην Αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας του Ρωσικού Λαού.

Έχει δε αποδείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για τις τύχες και των υπόλοιπων Ορθοδόξων Λαών, κάνοντας παρεμβάσεις τόσο για υποστήριξη της διαμελισμένης Σερβίας και των πολύπαθων Σέρβων αδελφών μας, όσο και για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, λόγω της πρωτόγνωρης μεν, τεχνητής δε, οικονομικής κρίσης. Ο Πούτιν άλλωστε πρότεινε το 2010 στον Γιώργο Παπανδρέου, υψηλού ποσού δάνειο με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, όμως αυτός προτίμησε το Δ.Ν.Τ. για να ρημάξει τις ζωές μας.

Ο εκλογικός θρίαμβος του Πούτιν, θα επηρεάσει αναπόφευκτα και την ελληνική εξωτερική πολιτική. Είναι επιτακτική ανάγκη και εθνική υποχρέωση, να αναθερμανθούν οι ελληνορωσικές διπλωματικές σχέσεις που αυτή την εποχή, βρίσκονται στη θερμοκρασία του απόλυτου μηδενός, εξαιτίας της ανεκδιήγητης, ενδοτικής και δουλικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στη Ρωσία και η συνάντησή του με την αφρόκρεμα του Ρωσικού Κράτους, αλλά και με τον ίδιο του Πούτιν, ήταν απόλυτα επιτυχημένη και εξυπηρέτησε αυτόν ακριβώς τον σκοπό της βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών. Επιστεγάστηκε δε, με αμοιβαία «συμφωνία κυρίων» για επανεκκίνηση της ενεργειακής συνεργασίας με την κατασκευή νέων αγωγών φυσικού αερίου, αλλά και για συνεργασία στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, του εμπορίου, των εισαγωγών-εξαγωγών, καθώς και του Τουρισμού.

Η Ελλάς, ευρισκόμενη στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, πρέπει να συμβάλλεται οικονομικά, πολιτικά και γεωστρατηγικά, με εκείνους που εξυπηρετούν τα συμφέροντά της, ανάλογα την εποχή και την ιστορική συγκυρία. Σαφέστατα, ανήκει στη Δύση, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη. Οι Διεθνείς Συνθήκες που έχει υπογράψει είναι δεσμευτικές και έχει υποχρέωση να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων των Συμμάχων της, αρκεί να έχει και η ίδια η Ελλάς όφελος και να μην τοποθετείται το συμφέρον των ισχυρών, πάνω από την Εθνική της Κυριαρχία.
Η εκκολαπτόμενη κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία θα αναλάβει τις τύχες της χώρας μετά τις εκλογές που πλησιάζουν, πρέπει να πραγματοποιήσει λεπτούς χειρισμούς και διπλωματικούς ελιγμούς στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στη συνταγή να μην θεωρηθεί η Ελλάδα δεδομένη, από κανέναν εξωγενή παράγοντα, όπως συνήθως συμβαίνει. Μπορεί να ανήκουμε στη Δύση. Μπορεί η Ρωσία να επιδιώκει οικονομική και γεωστρατηγική διείσδυση στο χώρο μας. Εμείς όμως πρέπει ως Έλληνες να πορευόμαστε βάσει του Εθνικού Συμφέροντος, διατηρώντας παλιές ή συνάπτοντας νέες συμμαχίες, ανάλογα με το ποια κατάσταση προωθεί το καλό του τόπου.

Τα γεγονότα τρέχουν και λόγω του ότι βαδίζουμε στο μεταίχμιο της ιστορίας, οι εξελίξεις σίγουρα θα είναι ραγδαίες. Η Ελλάς οφείλει να αδράξει την ευκαιρία και να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της, να ξαναγίνει μεγάλη και υπολογίσιμη δύναμη. Να γίνει Χώρα Κυρίαρχη και όχι προτεκτοράτο των αδηφάγων συμφερόντων, που επιδιώκουν τη διάλυση και την υποδούλωση του κοινωνικού της ιστού. Και όλα αυτά είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν. Αρκεί στο τιμόνι της Πατρίδας να βρεθούν επιτέλους ανιδιοτελείς Πατριώτες που θα παραμερίσουν το προσωπικό κέρδος, για να επιτελέσουν το Εθνικό τους Καθήκον.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ