Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Από βδομάδα κλειδώνει η ημερομηνία των εκλογών – Επικρατέστερη η 6η Μαΐου



Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, με επικρατέστερες ημερομηνίες να παραμένουν οι 29 Απριλίου και 6 Μαΐου.
Από βδομάδα κλειδώνει η ημερομηνία των εκλογών – Επικρατέστερη η 6η ΜαΐουΜεταξύ των δύο, πιο πιθανή φαντάζει αυτή τη στιγμή η 6η Μαΐου, καθώς θα δώσει περισσότερο χρόνο στην κυβέρνηση για να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με τη νέα δανειακή σύμβαση. Οι εκκρεμότητες αυτές, καθιστούν δύσκολη την προκήρυξη των εκλογών πριν από την 25η Μαρτίου κάτι που αφήνει πολύ λίγο χρόνο για προεκλογική εκστρατεία μέχρι τις 29 Απριλίου. Άρα, η 6η Μαΐου θεωρείται ως πιο ιδανική ημερομηνία για τις εκλογές προκειμένου τα κόμματα να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους.
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, αναμένεται να συναντηθεί για το θέμα την επόμενη εβδομάδα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο (ο οποίος θα είναι τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ), αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά, ούτως ώστε να συζητήσουν το θέμα και να ληφθεί η οριστική απόφαση. Στις συναντήσεις, αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα του διαδόχου του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο οικονομικών, καθώς αυτός αναμένεται να παραιτηθεί ώστε να συντονίσει την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ως επικρατέστερο σενάριο το να ηγηθεί του υπουργείου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, με δηλώσεις που έκανε στη ΝΕΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του κ. Παπαδήμου σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε την παρούσα κυβέρνηση ως «παρακαταθήκη για το μέλλον»,.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καψής, είπε: «Φαντάζομαι ότι εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, θα πρέπει να υπάρξει κάποιας μορφής κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία πιθανότατα θα μετέχουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Το εάν θα επιλέξουν ή θα προτείνουν στον κ. Παπαδήμο και αν ο κ. Παπαδήμος θα αποδεχθεί, δεν το ξέρω. Ασφαλώς, όμως, αυτή η κυβέρνηση νομίζω ότι είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον».

eklogika.gr