Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Επιστρέφουν οι 5 "άσωτοι υιοί" στη ΝΔ

Οριστική είναι η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να εντάξει και πάλι στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας τους 5 από τους 21 διαγραφέντες βουλευτές που υπερψήφισαν και τους δύο εφαρμοστικούς νόμους. Αντίθετα για τους υπόλοιπους 16 δεν δείχνει κανένα απολύτως ενδιαφέρον.
Εντός των επόμενων 24ώρων οι : Μ. Κεφαλογιάννης, Α. Δερμεντζόπουλος, Τ. Καρυπίδης, Θ. Λεονταρίδης και Ζ. Τζικαλάγιας αναμένεται να  επανέλθουν και στο κόμμα και  στην ΚΟ της ΝΔ. Μάλιστα ο σχεδιασμός μέχρι στιγμής προβλέπει την επανένταξη τους με μια λιτή ανακοίνωση του κόμματος και χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες.
Αντίθετα, οι υπόλοιποι 16 παραμένουν προς το παρόν εκτός και για τους περισσότερους δεν υπάρχει καμία προοπτική επιστροφής. Για παράδειγμα, ο Κ. Μαρκόπουλος με την επιμονή στην ορθότητα της αρνητικής ψήφου όπως και η Ε. Βόζενμπεργκ δεν μπορούν να ελπίζουν παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις τους περί πιθανότητας επιστροφής.
Εκτός θα παραμείνει και ο Χ. Ζώης καθώς οι στενές σχέσεις που διαπίστωσε το κόμμα ότι διατηρούσε με τον Π. Καμένο , πριν από τις διαγραφές και την ψηφοφορία της δανειακής σύμβασης αποτελούν μια οριστική διαχωριστική γραμμή. Τελειωμένη θεωρείται και νη υπόθεση της Μ. Κόλλια  που ακολουθεί κατά πόδας τον Κ. Μαρκόπουλο ενώ την ίδια ώρα επιστρέφουν οι άλλοι βουλευτές Σερρών κ.κ. Καρυπίδης και Λεονταρίδης.
Πλήγμα στον Κ. Γκιουλέκα επεφύλαξε η ηγεσία της ΝΔ καθώς αναβάθμισε τον Θ. Καράογλου, στέλνοντας του μήνυμα ότι δεν καίγεται για την επιστροφή του.
Άλλωστε σύμφωνα με τον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Κώστα Τασούλα, όσοι ήδη ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση Σαμαρά, έχουν ελπίδα επιστροφής.
Έτσι οι 5 άσωτοι επιστρέφουν άμεσα στο γαλάζιο μαντρί και ο χρόνος ως την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων θα δείξει αν υπάρχει ελπίδα επιστροφής για οποιονδήποτε άλλον από τους 16. Έτσι τουλάχιστον πιστεύουν εκείνοι αφού η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Δυστυχώς όμως γι΄αυτούς δεν έχει την ίδια άποψη και η ηγεσία του κόμματος.


briefingnews.gr