Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Media “Πόλεμος” Νίκου με “Πρώτο Θέμα”


Τις εποχές της παρεμβατικής δημοσιογραφίας, τότε που επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή είχε οδηγήσει πολλά μέλη των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας σε παραίτηση, και άλλους πολιτικούς σε αποχώρηση από τον δημόσιο βίο, θυμήθηκε το «Πρώτο Θέμα». Και με το αυριανό πρωτοσέλιδό του, εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του Νίκου Παπανδρέου, αδελφού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ο Νίκος Παπανδρέου έχει εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα σε πρόσωπο της επικαιρότητας, με την κριτική που έχει ασκήσει κατά πολιτικών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με τις θέσεις που έχει υιοθετήσει, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα πρέπει να αποχωρήσει από την ηγεσία του Κινήματος, επειδή προς αυτή την κατεύθυνση τον ωθούν τα «μεγάλα συμφέροντα», που ευθύνονται και για την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία.
Το «Πρώτο Θέμα» λοιπόν κάνει λόγο για «life style που προκαλεί, την ώρα που η Ελλάδα χρεοκοπεί», και αναφέρεται σε μια σειρά από περιουσιακά στοιχεία του Νίκου Παπανδρέου, τα οποία η εφημερίδα σχολιάζει με δηκτική έμφαση: «Πολλά ερωτηματικά για τους πόρους ενός συγγραφέα».
Αναμένεται η απάντηση του Νίκου Παπανδρέου, που εκτιμάται ότι θα είναι εξαιρετικά σκληρή, καθώς ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού δεν έχει συνηθίσει να αφήνει ασχολίαστες επιθέσεις που δέχεται, είτε ο ίδιος, είτε συνολικά η οικογένειά του.

statesmen.gr