Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Έπεσε στα.. Πηγάδια - Ήττα σοκ του Ολυμπιακού στην Ξάνθη



Η Ξάνθη τιμώρησε τον Ολυμπιακό που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει κακή εικόνα και χάρη στο γκολ του Βλαχοδήμου πήρε μεγάλο τρίποντο. Οι ερυθρόλευκοι κινδυνεύουν να πέσουν από την κορυφή αν και έχουν ματς περισσότερο από τον Παναθηναϊκό. Φωνάζουν για πέναλτι στο 89' οι φιλοξενούμενοι.
Ο Ολυμπιακός σπατάλησε μία ώρα αγώνα και όταν ξύπνησε ήταν αργά αφού η Ξάνθη οχυρώθηκε στην άμυνα της, είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Βιβιανί και πήρε τη νίκη με 1-0.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε να κρατήσει στον πάγκο τους Τοροσίδη, Φουστέρ και Ντιόγο, βάζοντας στην κορυφή της επίθεση τον Πάντελιτς και πίσω του τους Φετφατζίδη, Αμντούν και Ιμπαγάσα.

Ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος με το δραστήριο Αμντούν να συνεργάζεται με τον Ιμπαγάσα αλλά από δύσκολη θέση να μην μπορεί να σκοράρει.

Στο 8' ο Μαρκόβσκι έφυγε στην πλάτη της άμυνας των ερυθρόλευκων, όμως μετά από παρέμβαση του Παπαδόπουλου, ο επιθετικός της Ξάνθης δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα.

Στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας όμως δεν μπορούσε να πλησιάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Βιβιανί. Η Ξάνθη αμύνθηκε αποτελεσματικά και έτσι χρειάστηκε να φτάσουμε στο 45' για να δημιουργηθεί η επόμενη καλή ευκαιρία.

Ο Φετφατζίδης έκανε κίνηση από αριστερά, γύρισε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι όπου ο Αμντούν έκανε την προβολή χωρίς όμως να καταφέρει να σημαδέψει σωστά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Ξάνθη. Στο 52' ο Βασιλακάκης έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Βλαχοδήμο και ο τελευταίος πλάσαρε τον Μέγερι, ανοίγοντας το σκορ.

Ο Ολυμπιακός αφού χρειάστηκε λίγη ώρα να συνέλθει από το γκολ, έκλεισε την Ξάνθη στην περιοχή της. Ο Βιβιανί απέδειξε ότι είναι από τους καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος και αντέδρασε εξαιρετικά στο δυνατό σουτ του Φετφατζίδη.

Ο Βαλβέρδε έριξε στη μάχη και τον Ντιόγο, δίπλα στον Πάντελιτς αλλά ο Βραζιλιάνος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα σπατάλησε σημαντική ευκαιρία, όταν δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα μετά από πάσα του Σέρβου φορ.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν αλλά δεν έφτασαν στην ισοφάριση. Στο 89' ζήτησαν πέναλτι όταν ο Εντιμάρ άπλωσε το χέρι του πάνω στον Τοροσίδη, ο διεθνής αμυντικός έπεσε στο χορτάρι όμως ο Κωνσταντινέας του έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο (70' Φλίσκας), Βασιλακάκης (90' Καζάκης), Μαρκόβσκι, Πόι (85' Σουάνης), Ντάνι, Βλαχοδήμος.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μοντέστο (63' Τοροσίδης), Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (68' Ντίογο), Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Αμντούν (82' Φουστέρ), Πάντελιτς

"Το 7ο έγκλημα κατά του Ολυμπιακού - Θέλουν να δώσουν στους ανύπαρκτους τον τίτλο"

Ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν έξαλλος μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην Ξάνθη και μίλησε για το 7ο έγκλημα κατά των ερυθρόλευκων ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Σοφοκλή Πιλάβιου.
"Ο Ολυμπιακός όπως έχει μάθει να κερδίζει τα πάντα έτσι έχει μάθει και να χάνει. Συγχαρητήρια στην Ξάνθη, που δεν φταίει σε τίποτα για το σημερινό έγκλημα κατά του Ολυμπιακού.

Εμείς αναγνωρίζουμε την νίκη της. Αυτό ήταν το 7ο συνεχόμενο έγκλημα. Για όλα φταίει ο Πιλάβιος και η ΚΕΔ που θέλει να δώσει το πρωτάθλημα στους ανύπαρκτους.

Ο κ. Μαρινάκης δεν αξίζει να επενδύει τα λεφτά του σε αυτό το πρωτάθλημα γιατί επενδύοντας στον Ολυμπιακό αναβαθμίζει και όλο αυτό το πρωτάθλημα. Ας τα δίνει στους απόρους καλύτερα" είπε ο Σάββας Θεοδωρίδης.


newwit.gr