Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ο Αστέρας Δερβενίου "κόντινε" την πρωτοπόρο Κλένια

Αλλαγμένος προς το καλύτερο, σε σχέση με τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, ο Αστέρας ήρθε ισόπαλος 0 – 0 στο Δερβένι με τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Κλένια. Ο δυνατός αέρας, που φυσούσε σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα γιατί όποια ομάδα τον είχε ευνοϊκό στο κάθε ημίχρονο, αυτή η ομάδα διατήρησε και την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Ο Αστέρας έπαιξε αυτή τη φορά με ιδιαίτερη αγωνιστική διάθεση και παρουσίασε το καλό του πρόσωπο μετά από αρκετό καιρό. Απέναντί του όμως είχε μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες, που δικαίωσε τη θέση της στη βαθμολογία. Γενικά ο αγώνας είχε δυνατές μονομαχίες από τους παίκτες και των δύο ομάδων, στρατηγικές κινήσεις από τους πάγκους και κράτησε, λόγω της ρευστότητας του αποτελέσματος, αμείωτο το ενδιαφέρον των πολλών φιλάθλων, που τον παρακολούθησαν, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, μέχρι το τέλος.
Ο ΠΑΣ Κλένια ξεκίνησε τον αγώνα με ευνοϊκό τον αέρα και από τις πρώτες φάσεις προσπάθησε και με τον “αέρα του πρωτοπόρου” να κερδίσει ψυχολογικό πλεονέκτημα. Όμως οι παίκτες του Αστέρα αμύνθηκαν σωστά και μυαλωμένα και παρά την απώλεια του άτυχου Ρούτση (τραυματίστηκε στο 6’ στον αχίλλειο τένοντα όταν μόνος του προσπάθησε να κοντρολάρει με το στήθος την μπάλα – η φετινή χρονιά δεν τον θέλει, γιατί είχε κι άλλο τραυματισμό που τον κράτησε δύο μήνες έξω από την ομάδα) αντεπεξήλθαν στον επιθετικό οίστρο των παικτών του ΠΑΣ Κλένια. Τα μακρινά σουτ των παικτών του ΠΑΣ Κλένια δεν ανησύχησαν τον Κολιμάδη και με την πάροδο του χρόνου ο αγώνας μεταφέρθηκε στο χώρο του κέντρου.
Ο ΠΑΣ Κλένια είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 17’ με τον Χρ. Γεώργαρη που πλάσαρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι, όταν δέχτηκε κεφαλιά πάσα του Μπαλάφα (υπάρχει υποψία για επιθετικό φάουλ του Μπαλάφα στη διεκδίκηση της κεφαλιάς). Στο 23’ σε απόκρουση του Φωλιά η μπάλα βρήκε πάνω στον Γιαννακόπουλο και στρώθηκε στον Μπαλάφα που από το ύψος της περιοχής εξαπέλυσε πολύ δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κτύπησε με πάταγο στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Αστέρας είχε δύο καλές στιγμές, αλλά ο Ζήσης και ο Κουτρούλης, σε μπροστινές κάθετες πάσες του Δημόπουλου, δεν πρόλαβαν με προβολές να πετύχουν κάτι. Ο αγώνας συνεχίζονταν με τον Αστέρα να είναι αμυνόμενος και να κρατά έξω από την περιοχή του τους παίκτες του ΠΑΣ Κλένια. Στο 39’ ο ΠΑΣ Κλένια είχε άλλη μια καλή φάση, όταν ο  Μπαλάφας μετά από ατομική ενέργεια και ευρισκόμενος έξω από την μεγάλη περιοχή και δεξιά, σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το απέναντι κάθετο δοκάρι του Κολιμάδη.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας είχε ευνοϊκό τον αέρα, αλλά ο ΠΑΣ Κλένια είχε την πρώτη ευκαιρία στο 49’ με τον Μπεξή που ελευθερώθηκε με ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ του  ήταν πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ακολούθως ο Αστέρας ανέλαβε για τα καλά τα ηνία του αγώνα και ο Ζήσης, μετά από κεφαλιά πάσα του Δάνη, σούταρε άτσαλα πολύ έξω από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα Γκίκα. Ο Δημόπουλος στο 62’ ξέφυγε από δεξιά και προσπάθησε με τεχνικό σουτ στο απέναντι Γ να πετύχει τέρμα, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Και στο 70’ ο Ζήσης έφυγε με την μπάλα στα πόδια από αριστερά, αλλά το τελευταίο κοντρόλ του ήταν μακρινό και ο Γκίκας πέφτοντας στα πόδια του πρόλαβε την μπάλα. Ακολούθησε στο 74’ άλλο ένα καλό σουτ του Μετεβελή από τα αριστερά, που και αυτό έφυγε λίγο άουτ. Ο ΠΑΣ Κλένια προς το τέλος του αγώνα πίεσε, αλλά δεν κατόρθωσε κάτι, μιας και οι αμυντικοί του Αστέρα και ο πολύς καλός Νιάνγκ τους έκλεβαν κατά κανόνα τις μπάλες, προτού δημιουργηθούν άσχημες καταστάσεις στην εστία του σταθερότατου Κολιμάδη. Μόνο ο Μπεξής κατάφερε στο 84’  να σουτάρει από καλή θέση, ευρισκόμενος αριστερά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σαδιστικά πέρασε άουτ από το απέναντι δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα και οι δύο ομάδες πρόσεξαν περισσότερο να διατηρήσουν το μηδέν, παρά να διεκδικήσουν τη νίκη.
Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης ήταν πολύ καλός, όπως οι βοηθοί του κ. κ. Παπανικολάου και Πυργάκης. Οι χλιαρές διαμαρτυρίες των παικτών και παραγόντων του ΠΑΣ Κλένια για τα σφυρίγματα του διαιτητή, κυρίως στην αρχή του αγώνα, είχαν να κάνουν περισσότερο με το άγχος που τους διακατείχε για την εξέλιξη του αγώνα, παρά για την ορθότητα των αποφάσεων του διαιτητή. Όσο για το πέσιμο του Μπαλάφα μέσα στην περιοχή, με το οποίο οι του ΠΑΣ Κλένια προσπάθησαν να εκμαιεύσουν πέναλτι, ο κ. Νεοφυτιάδης ήταν στα δύο μέτρα …. Άλλωστε ο κ. Νεοφυτιάδης δεν μας έχει συνηθίσει σε συμβιβαστικές διαιτησίες.
 ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης, Γιαννακόπουλος, Μετεβελής, Ρούτσης (λ.τρ. 11’ Στεφανάκος), Φωλιάς, Νιάνγκ, Δημόπουλος, Παπαδημητρίου, Κουτρούλης (90’ Πεθαίνος), Δάνης, Ζήσης (91’ Μερκούρης).

asterasderveniou.gr