Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ο Παο στην κορυφή 1 - 0 τον Ατρόμητο

Οι πράσινοι με τρόπο που κάνει τις ομάδες πρωταθλήτριες πήραν άλλη μία νίκη με 1-0 κόντρα στον Ατρόμητο, χάρη στο τέρμα του Κουίνσι στο 72, σκαρφάλωσαν στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα με παιχνίδι λιγότερο από τον Ολυμπιακό.
O Παναθηναϊκός πήρε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του με 1-0, χωρίς και πάλι να εντυπωσιάσει αλλά αυτό που κρατάει είναι η ουσία. Ο Ατρόμητος προσπάθησε στο τέλος να ισοφαρίσει αλλά ο Καρνέζης ήταν και πάλι εξαιρετικός όποτε χρειάστηκε.

Οι πράσινοι παρά το ότι είχαν την καλύτερη δυνατή ψυχολογία αφού οι παίκτες είχαν ενημερωθεί για την ήττα του Ολυμπιακού και γνώριζαν ότι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην κορυφή, εντούτοις μπήκαν πολύ χαλαρά στο ματς.

Ο πρώτος που απείλησε ήταν ο Ατρόμητος. Ο Μήτρογλου στο 15' με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή σημάδεψε σωστά αλλά ο Καρνέζης πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση.

Οι πράσινοι δεν είχαν ρυθμό και σαν να μην έφτανε αυτό ο Φερέιρα αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Κατσουράνη στο 28' με τον Βιτόλο.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη και τελευταία φορά στο πρώτο μέρος στο 34. Ο Κουίνσι από καλή θέση σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 45' οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι. Ο Ζέκα μπήκε στην περιοχή, ο Γιαννούλης φαίνεται να τον βρίσκει αλλά ο Παππάς έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Φερέιρα μπήκαν αποφασισμένοι και  έκλεισαν τον Ατρόμητο στην περιοχή του. Ο Κλέιτον στο 51' απείλησε από μακριά αλλά ο Ιτάνζ έδιωξε ενώ 1 λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Βύντρα έφυγε άουτ.

Ο Φερέιρα έριξε στη μάχη τον Τοτσέ αντί του Κλέιτον θέλοντας να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή. Οι προσπάθειες των γηπεδούχων είχαν αποτέλεσμα στο 72'. Ο Λέτο διεκδίκησε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Κουίνσι που με σουτ στην κίνηση λύτρωσε την ομάδα του.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά η σημαντικότερη ευκαιρία του χάθηκε στο 83' όταν ο Ανασατσάκος έστρωσε στον Τάτο αλλά η μπάλα κόντραρε στο σουτ του τελευταίου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σαριέγκι, Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα (86' Μαρίνος), Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Βύντρα, Κατσουράνης (28' λ.τ. Βιτόλο), Σπυρόπουλος, Κλέιτον (61' Τοτσέ)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Τάτος, Επστάιν, Καραγκούνης (64' Μπάλλας), Γιαννούλης (77' Πίτου Γκαρσία), Σφακιανάκης (77' Αναστασάκος), Δημούτσος, Μήτρογλου.