Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Κώστας Κόλλιας: «Θετικός ο Υπουργός στην επαναλειτουργίατ ου Στρατοπέδου Κορίνθου»


Συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, κατά την οποία συζήτησαν την επαναλειτουργία του Στρατοπέδου Κορίνθου. Σχετικά με τη συνάντηση ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Έπειτα και από την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα στο Κοινοβούλιο για το θέμα του Στρατοπέδου, ο κ. Υπουργός επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μου ζήτησε εκτενέστερη ενημέρωση για το όλο ζήτημα. Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να μεταφέρω την αγωνία των επαγγελματιών της πόλης για τις επιπτώσεις που θα έχει το κλείσιμο του Στρατοπέδου στην εμπορική κίνηση, επισημαίνοντας ότι το Επιμελητήριο Κορινθίας εκτιμά την ετήσια ζημία στα 10 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ιλιγγιώδες για μία επαρχιακή αγορά εν μέσω ύφεσης.
Αναφέρθηκα στο ιστορικό της υπόθεσης, υπενθυμίζοντας στον Υπουργό ότι η συζήτηση για το κλείσιμο του στρατοπέδου είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2010, χωρίς ωστόσο ποτέ η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου να παρουσιάσει στην κορινθιακή κοινωνία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίησή του.
Επεσήμανα τον κίνδυνο το στρατόπεδο και οι εντός του χώρου εγκαταστάσεις να παραδοθούν στην εγκατάλειψη και τη λεηλασία εάν δεν ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες. Ζήτησα από τον κ. Αβραμόπουλο την άμεση επαναλειτουργία του Στρατοπέδου και, στη συνέχεια, να εξεταστεί και η δυνατότητα αξιοποίησης μέρους της έκτασης για άλλες χρήσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και άλλες οικονομικές και κοινωνικές λειτουργίες της πόλης.
Θέλω να μεταφέρω στους συμπολίτες μου ότι ο Υπουργός έδειξε κατανόηση στον προβληματισμό που του ανέπτυξα και με διαβεβαίωσε ότι βλέπει θετικά το θέμα της άμεσης επαναλειτουργίας του Στρατοπέδου. Έδωσε εντολή να διερευνηθεί υπηρεσιακά το θέμα προς αυτήν την κατεύθυνση, δεσμεύθηκε δε ότι θα επισκεφθεί ο ίδιος το στρατόπεδο και στη συνέχεια θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις.
Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου από τη συνάντηση με τον κ. Αβραμόπουλο. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι αναγνώρισε την αναγκαιότητα και τη σημασία που έχει για την πόλη μας η παρουσία του στρατοπέδου, καθώς και το γεγονός ότι θα επισκεφθεί την Κόρινθο. Πιστεύω ότι το θέμα της επαναλειτουργίας κερδίζει έδαφος και είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε μία πολύ ικανοποιητική έκβαση.»