Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Κώστας Κόλλιας: «Οι κομματικές σκοπιμότητες του ΠΑΣΟΚ υπονομεύουν την Κυβέρνηση Παπαδήμου»

Με αφορμή τις εξελίξεις μετά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή και την αποχώρησή του από τη διαδικασία, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας δήλωσε:
«Κάθε Βουλευτής έχει ως πρώτιστο χρέος του να εκπροσωπεί τον τόπο του, να υπηρετεί τους συμπολίτες του και σε αυτούς να λογοδοτεί. Είχα δεσμευτεί απέναντι στο Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου ότι δεν θα στηρίξω τη διάταξη που τους αφορούσε, διότι πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι θα είναι καταστροφική, ιδιαίτερα για τους νέους δικηγόρους που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Ομοίως και για το θέμα των φορτηγών, αφού λεηλατήθηκαν οι άδειές τους, τώρα με την τροπολογία της τελευταίας στιγμής, ο Υπουργός τους δίνει τη χαριστική βολή, θεσμοθετώντας την ανάληψη μεταφορικού έργου από εταιρείες από τρίτες χώρες, όπως Τουρκία, Αλβανία κλπ. Και για τους φαρμακοποιούς, η θέση μου είναι γνωστή. Ο κ. Λοβέρδος έφερε την τελευταία στιγμή μια διάταξη, την οποία δεν μπορούσα να στηρίξω.
Τόσο εγώ, όσο και άλλοι συνάδελφοι, είχαμε ζητήσει είτε να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις, είτε να επανέλθουν σε άλλο χρόνο, αφού θα είχε προηγηθεί διάλογος με τους ενδιαφερόμενους κλάδους. Είχαμε γνωστοποιήσει τις διαφωνίες μας και στα όργανα της παράταξης, τα οποία ανταποκρίθηκαν, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή. Οι Υπουργοί της Κυβέρνησης δυστυχώς δεν σεβάστηκαν τις ενστάσεις και τα αιτήματά μας. Ως εκ τούτου, κατέστη αδύνατον να παράσχουμε θετική ψήφο σε αυτές τις διατάξεις.
Εκείνη που παραμένει ανεξήγητη είναι η στάση των συναδέλφων του ΠΑΣΟΚ. Διότι επί δύο χρόνια και μέχρι πριν τρεις μήνες, ψήφιζαν μνημόνια, ψήφιζαν μεσοπρόθεσμα, ψήφιζαν φορομπηχτικά νομοσχέδια, οι περισσότεροι αδιαμαρτύρητα. Θα ήθελα να υπενθυμίσω τι συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο, όταν συζητιόταν η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά και νωρίτερα, όταν ψηφίζονταν τα νομοσχέδια. Οι περισσότεροι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν διαμαρτύρονταν για την ακολουθούμενη πολιτική. Διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι έπεφτε σε αυτούς το βάρος να ψηφίζουν το ένα μετά το άλλο τα επαχθή μέτρα. Διαμαρτύρονταν γιατί ήθελαν να μοιραστούν την ευθύνη. Αφού εκείνοι, μόνοι, έφεραν τη χώρα σε αξεπέραστα αδιέξοδα, μετά ζητούσαν συνενόχους για να μοιραστούν το κόστος.
Τώρα, με το κόμμα τους ακέφαλο, με τον Πρόεδρό τους απόντα στην Κόστα Ρίκα, με τη μάχη της διαδοχής να κορυφώνεται, βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν εκ του ασφαλούς την επανάστασή τους. Για δύο χρόνια, οι επί της ουσίας διαφωνούντες Βουλευτές της συμπολίτευσης μετρώνταν στα δάχτυλα και χθες, μέσα σε μια νύχτα, βρέθηκαν 50 να καταψηφίσουν όσα μέχρι τώρα υπερψήφιζαν.
Έτσι αποκαλύφθηκε χθες ότι η συνοχή της Κυβέρνησης Παπαδήμου υπονομεύεται ουσιαστικά από το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι ο τόπος πρέπει να πάει άμεσα σε εκλογές. Η θητεία της Κυβέρνησης Παπαδήμου λήγει σύντομα με την ολοκλήρωση της αποστολής της. Ο τόπος χρειάζεται άμεσα νέα Κυβέρνηση, με νωπή εντολή, για να διεκδικήσει μία νέα αρχή στη βάση μιας διαφορετικής πολιτικής.»