Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Όχι στο χαράτσι και πολιτικά μηνύματα...

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση χθες Τετάρτη 25/1/2012 στο Ξυλόκαστρο, οι παρευρισκόμενοι είπαν ένα μεγάλο όχι στο χαράτσι των ακινήτων μέσω ΔΕΗ. Παράλληλα, ο δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ με απαίτηση να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πλήρωσε το χαράτσι, μέχρι να βγει η απόφαση για τη συνταγματικότητα του νόμου που το επέβαλε. Επίσης, δημιουργήθηκαν ομάδες που θα περιφρουρήσουν τυχόν απόπειρες διακοπής και έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις νομικές διαδικασίες από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορινθίας και τον νομικό σύμβουλο του δήμου Πετρούπολης. Σημειωτέον ότι ο δήμος Πετρούπολης και οι κάτοικοί του είναι οι πρώτοι που κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ και πήραν παράταση μέχρι τον Απρίλιο.

Η συγκέντρωση αυτή είναι μία πολύ καλή εξέλιξη και θα βοηθήσει να γίνει μαζικότερη η αντίδραση των πολιτών απέναντι στη λαίλαπα της ντόπιας και ξένης τρόικας. Μεγάλη ικανοποίηση ένιωσα βλέποντας ότι η δράση και η επιμονή της "Πλατείας Ξυλοκάστρου" (αλλά και της Συμπολιτείας) άλλαξαν τη στάση του δήμου και κατάφεραν να είναι σύμμαχος και αρωγός στις προσπάθειες των πολιτών.

Από εκεί που δεν έβαζαν καν θέμα στο ΔΣ τα αιτήματα της πλατείας, φτάσαμε χθες στο σημείο δήμος και πλατεία να είναι στο ίδιο πάνελ και να αγωνίζονται μαζί για το χαράτσι της ΔΕΗ. Από εκεί που ο δήμαρχος μίλαγε μόνο γι' αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι (σε όλες τις ανακοινώσεις μέχρι πρότινος αλλά και στο βίντεο που ακολουθεί όπου ξόρκιζε μετά βδελυγμίας τις λογικές ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - δείτε στο 3' 10'' έως 3' 59'' -), χθες τρεις φορές στην παρέμβασή του μίλησε γι' αυτούς που δεν θέλουν ή δεν έχουν.


ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΧΙΟΝΗ...

ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΧΙΟΝΗ
Σάββατο 28/1/2012, 12:30 μμ
art bar ποιήματα και εγκλήματα
Αγίας Ειρήνης 17, 60 μέτρα από το μετρό, 
τηλ. 210 3228839

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ και ο ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΗΤΩΝ σας προσκαλούν στο "art bar ποιήματα και εγκλήματα", Αγίας Ειρήνης 17 (μεταξύ Αθηνάς και Αιόλου), Μοναστηράκι το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 12:30 το μεσημέρι σε μια ημέρα αφιερωμένη στον ΑΡΓΥΡΗ ΧΙΟΝΗ όπου φίλοι ποιητές αλλά και αναγνώστες θα διαβάσουν στη μνήμη του. Θα ακουστούν και δικές του απαγγελίες καθώς και μελοποιημένα ποιήματά του.

...και μία, ίσως η τελευταία, τηλεοπτική του συνέντευξη...