Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει τον Παπαδήμο!

Γραφει ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Η σχέση του Λουκά Παπαδήμου με το ΠΑΣΟΚ, τείνει να προσλάβει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της… μοιραίας συνύπαρξης. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει κατά πλειοψηφία την κυβέρνησή του. Το… μισό ΠΑΣΟΚ θα τον ήθελε τουλάχιστον υποψήφιο πρωθυπουργό με τη στήριξή του, στις επόμενες εκλογές, το άλλο μισό όμως είναι έτοιμο να άρει την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνησή του, και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές… χθες.
Το βέβαιο πάντως είναι ότι το ΠΑΣΟΚ «γκρεμίζει» δημοσκοπικά τον Λουκά Παπαδήμο. Από τη στιγμή που το Κίνημα είναι εκείνο το οποίο… συνωστίζεται κατά συντριπτική πλειοψηφία στα υπουργικά έδρανα της μεταβατικής κυβέρνησης, κανείς δεν θα πρέπει να αιφνιδιάζεται από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Που δείχνουν τόσο την κυβέρνηση συνολικά, αλλά και ειδικότερα τον Λουκά Παπαδήμο, σε προϊούσα φθορά.
Η χθεσινή μέτρηση της Alco για το Star, είναι εξόχως αποκαλυπτική. Οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση βρίσκονται στο 77%. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, τη «σωτηρία» της χώρας. Και για τον ίδιο τον Λουκά Παπαδήμο ωστόσο, τα νέα δεν είναι καλύτερα.
Οι αρνητικές γνώμες για το πρόσωπο του μεταβατικού πρωθυπουργού έχουν φτάσει στα επίπεδα του 39%. Σχεδόν 10% πάνω από τον προηγούμενο μήνα. Ένα γεωμετρικό «τσαλάκωμα» της δημοφιλίας του Λουκά Παπαδήμου, που ποσοτικά και ποιοτικά έχει καταγραφεί σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι οποίες διενεργούνται το τελευταίο διάστημα. Και περίπου με τα ίδια μεγέθη.

statesmen.gr