Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

"Χ" η ΑΕΚ στο βροχερό Ηράκλειο

Ο Εργοτέλης που ήταν καλύτερος στα σημεία δεν κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος με την Ενωση με 1-1 στο βροχερό Ηράκλειο.
Οσοι βρέθηκαν στο Παγκρήτιο (σ.σ.: περίπου 4000, 500 εξ αυτών φιλοξενούμενοι) κι όσοι παρακολούθησαν το α' ημίχρονο από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, θα μπορούσαν κάλλιστα να κοιμηθούν με το θέαμα που προσέφεραν οι δυο ομάδες στα πρώτα 45'. Επειτα από ένα κάκιστο α' ημίχρονο, το β' ξεκίνησε με γκολ για τους φιλοξενούμενους καθώς ευτύχησαν να προηγηθούν πάντως στο 49' σε μια φάση που δεν «μύριζε» γκολ.
Σ' ένα γέμισμα που έγινε από δεξιά, ο Τζανακάκης έδιωξε λανθασμένα τη μπάλα, η οποία κατέληξε στον Λυμπερόπουλο, που καραδοκούσε και με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.
Ωστόσο, ο Εργοτέλης ήταν αυτός που έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση με το σουτ του Κυριακίδη να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή στο 73', ενώ στην εξέλιξη της φάσης η ΑΕΚ βγήκε στην κόντρα με τον Λαγό να κάνει κάκιστη πάσα στον Σιαλμά που ήταν μόνος απέναντι από τον Πίρσον και σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία για να καθαρίσει το ματς!
Την χαμένη ευκαιρία την πλήρωσε τελικά ακριβά η Ενωση, καθώς οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα από δεξιά με τον ταχύτατο Κουτσιανικούλη, που μπήκε στην περιοχή, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Κατσικοκέρη κι αυτός με σουτ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1 στο 74'!
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Μπέτο (60' Κατσικοκέρης), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ (84' Χαντί), Τζανακάκης (77' Γιαλούσης), Κυριακίδης, Κουτσιανικούλης, Ολίσε.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κλωναρίδης (70' Καφές), Δέλλας, Λαγός, Αργυρίου, Σιαλμάς, Μπουγαΐδης (43' λ.τ. Κοντοές), Βάργκας, Λυμπερόπουλος, Χόσε Κάρλος (46' Γκερέιρο), Ρίκκα.