Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Eπέμβαση των ΜΑΤ στο υπό κατάληψη κτίριο της ΔΕΗ- Προσαγωγή του Νίκου Φωτόπουλου


Έληξε η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο κτίριο έκδοσης εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ στην λεωφόρο Μεσογείων, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης δημιουργήθηκαν επεισόδια και η αστυνομία προσήγαγε τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Νίκο Φωτόπουλο. Aυτή την ώρα σημειώνεται ένταση μεταξύ των ΜΑΤ και δημάρχων που έχουν μεταβεί στο σημείο. 

Όλα άρχισαν νωρίς σήμερα το πρωί όταν στο σημείο έφτασαν τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες συγκρούστηκαν με περίπου 25 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνδικαλιστές δεν επέτρεψαν την είσοδο στο συνεργείο της εταιρείας, που είχε μεταβεί στο σημείο για να αποκαταστήσει τη διακοπή του ρεύματος.

Τότε επενέβη η αστυνομία και αμέσως δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των ΜΑΤ και συνδικαλιστών.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια των επεισδοίων, προσήχθη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, καθώς και περίπου 12 συνδικαλιστές ακόμη που έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Χολαργού.

Οι αναλυτές της ΔΕΗ, που εργάζονται στο κτίριο, τονίζουν ότι δεν πρόκειται να εργαστούν εως ότου αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
Κλειστό παραμένει το ρεύμα ανόδου της Μεσογείων στο ύψος του Χολαργού.


 

newpost.gr