Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ν. Δ. : Η Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου kακοποιεί κάθε αρχή χρηστής δημόσιας διοίκησης σφαγιάζοντας εργασιακές σχέσεις και υπαλληλικά δικαιστους δικαστικούς υπαλλήλους


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου έχει απολέσει πλέον κάθε ίχνος επαφής με το λαϊκό αίσθημα. Μοιραία και άβουλη πορεύεται χωρίς κανένα σχέδιο ερήμην της θελήσεως του ελληνικού λαού. Παραβιάζει συστηματικά το Σύνταγμα. Κακοποιεί κάθε αρχή χρηστής δημόσιας διοίκησης, σφαγιάζοντας εργασιακές σχέσεις και υπαλληλικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες στη διάρκεια δεκαετιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κατάργησης του ειδικού θεσμικού ρόλου και της ισοπέδωσης του κύρους που αναγνωρίζονται από τη διάταξη του άρθρου 92 του Συντάγματος στους δικαστικούς υπαλλήλους. Στους υπαλλήλους, δηλαδή, που συμμετέχουν στη σύνθεση των δικαστικών σχηματισμών του Κράτους και κατ΄ επέκταση συλλειτουργούν με τους δικαστές για την απονομή της Δικαιοσύνης στους πολίτες. Ο Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, παρά το Σύνταγμα, στο Νομοσχέδιο που κατέθεσε προχθές στη Βουλή, δεν μεταχειρίζεται τους δικαστικούς υπαλλήλους ανάλογα με τη ξεχωριστή θέση που έχουν στην οργάνωση και στη λειτουργία του Κράτους».