Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ήττα του Αστέρα Δερβενίου στο Λουτράκι με κάτω τα χέρια. Ήταν αγνώριστος. Δεν πολέμησε, πήγε για να ... πεθάνει!

Όταν στη μάχη πας για να πεθάνεις, στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνεις …” λέει ένα παλιό γνωστό τραγούδι … Και ο Αστέρας Δερβενίου στον αγώνα του στο Λουτράκι με τον ΠΑΟ Λουτράκι πήγε για να πεθάνει. Δεν πολέμησε. Ήταν αγνώριστος. Ηττήθηκε με 3 – 0 με κάτω τα χέρια, μη μπορώντας σε καμιά χρονική στιγμή να αντιπαρατεθεί με τους γηπεδούχους. Εμφάνισε χτυπητές αδυναμίες σε όλες τις γραμμές του και με την απόδοσή του δεν δικαιολόγησε τα προηγούμενα επιτυχή αποτελέσματα.
Ο Αστέρας φοβήθηκε το παιχνίδι από την αρχή και έτσι με κακή ψυχολογία, που δεν τη δικαιολογούσαν οι προηγούμενες εμφανίσεις του, ξεκίνησε πολύ παθητικά τον αγώνα με σύστημα 5-3-2 για πρώτη φορά και ταμπουρωμένος στα καρέ του. Ο ΠΑΟ Λουτράκι ανέλαβε πολύ γρήγορα τα ηνία του αγώνα και μέχρι το 25’ περίπου ήταν κυρίαρχος στο γήπεδο. Έκανε τρείς μεγάλες ευκαιρίες μία με τον Χρυσαφίδη και δύο με τον Μίχα (η μία κραυγαλέα), στις οποίες ο Μπαξεβανάκης κατόρθωσε να κρατήσει την εστία του ανέπαφη (δύο αποκρούσεις και ένα τετ-α-τετ). Ο Αστέρας δεν μπορούσε να ξεμυτίσει από την περιοχή του και να κρατήσει την μπάλα με τους επιθετικούς του για να ανασάνει η άμυνά του. Έτσι στο 19’ ο Αντωνίου με σέντρα από δεξιά έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μίχας με προβολή μεταξύ δύο αμυντικών που ολιγώρησαν, πέτυχε το 1 – 0. Στο 23’ ο Χρυσαφίδης ανενόχλητος πιάνει καρφωτή κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Μετά το 25’ ο Δάνης που μέχρι τότε έπαιζε λίμπερο, πέρασε στη φυσική του θέση και ο Αστέρας ισορρόπησε τον αγώνα. Μάλιστα στο 37΄είχε μια εξαιρετική ευκαιρία, όταν ο Νιάγκ ξέφυγε και από πλάγια δεξιά σούταρε στην απέναντι γωνία και ανάγκασε τον τερματοφύλακα Παναγιωτόπουλο να τεντωθεί για να αποκρούσει. Στο 41’ σε κόντρα επίθεση του ΠΑΟ Λουτράκι μετά από κόρνερ του Αστέρα, ο Χρυσαφίδης σε σέντρα του Αποστολάκη πιάνει και πάλι καρφωτή κεφαλιά και αναγκάζει τον Μπαξεβανάκη σε νέα απόκρουση.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας εξακολουθούσε να παίζει χωρίς πάθος και δύσκολα έμπαινε στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟ Λουτράκι. Απειλούσε μόνο από στημένες μπάλες. Στο 51’ ο Μετεβελής χτύπησε φάουλ, αλλά ο Κουτρούλης, με εξουδετερωμένο τον Παναγιωτόπουλο, απέτυχε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μερκούρης, στην επόμενη φάση, απομακρύνει πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Αποστολάκη και στο 58’ μετά από κόρνερ του Αστέρα και απόκρουση των αμυντικών του ΠΑΟ Λουτράκι, ο Αποστολάκης ξεκινά πίσω από τη σέντρα και ξεπερνώντας τον Μερκούρη, φτάνει σε τετ-α-τετ και νικά τον Μπαξεβανάκη για το 2 – 0. Από το σημείο αυτό του αγώνα και μετά ο Αστέρας δεν είχε τα κουράγια να διεκδικήσει κάτι καλλίτερο.

Στο 67’ ο Γκαρμίρης φτάνει πολύ κοντά στο τέρμα από αριστερά, ο Μπαξεβανάκης πέφτει στα πόδια του, αλλά αυτός από τη γραμμή του άουτ γυρίζει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Ρούτσης διώχνει αδύναμα και ο Αντωνίου που δέχτηκε την μπάλα προσπαθεί να κρεμάσει τον Μπαξεβανάκη που γύριζε στην εστία του, αλλά αυτός αποκρούει σε κόρνερ. Στο κόρνερ που κτύπησε ο Αντωνίου, ο Αποστολάκης με ωραία γυριστή κεφαλιά πετυχαίνει το 3 – 0 (φωτο). Ο εξαιρετικός στο ντεμπούτο του Μπαξεβανάκης θα αποσοβήσει άλλα δύο τέρματα αφού απέκρουσε με γροθιές καρφωτή κεφαλιά του Χρυσαφίδη στο 74’ και αφού πρόλαβε έξω από την περιοχή τον Αντωνίου στο 86’ που έφευγε μόνος του σπάζοντας το τεχνητό οφσάιντ. Στο 88’ ο Δημόπουλος με εξαιρετική ασίστ έβγαλε φάτσα με τον τερματοφύλακα σε πλάγια θέση τον Γερμάνοφ, ο οποίος σούταρε αψυχολόγητα πάνω του.
Ο Αστέρας δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα. Οι περισσότεροι παίκτες του είχαν κακή απόδοση και δεν παρουσίασαν το σύνολο των προηγούμενων αγώνων. Οι χτυπητές αδυναμίες που εμφάνισε ίσως οφείλονταν και στο γεγονός της κακής τους ψυχολογίας, λόγω της απουσίας του βασικού τερματοφύλακα Κολιμάδη, που εξέτισε την ποινή της αποβολής του στο προηγούμενο αγώνα. Βέβαια και οι παίκτες του ΠΑΟ Λουτράκι έπαιξαν πολύ φανατισμένα, μιας και ο αγώνας θεωρητικά ήταν ντέρμπυ, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση τη συμπεριφορά ορισμένων με τα εξαιρετικά σκληρά μαρκαρίσματα απέναντι στους παίκτες του Αστέρα και μάλιστα μετά το 3 – 0 !!. Δημιούργησαν άνευ λόγου κακό προηγούμενο.
Ο διαιτητής κ. Χονδρόπουλος απέτυχε στον πειθαρχικό έλεγχο. Η καταγγελία μετά τον αγώνα του αρχηγού του Αστέρα Κουτρούλη, ότι οι παίκτες του ΠΑΟ Λουτράκι ρωτούσαν μεταξύ τους “ποιος δεν έχει κάρτα”, για να κτυπήσει τον Νιάνγκ, αποδεικνύει ότι ο διαιτητής δεν ήταν εντάξει. Τα σκληρά μαρκαρίσματα όταν είναι εσκεμμένα, γιατί τέτοια υπήρχαν από τους Λουτρακιώτες, είναι κόκκινες κάρτες. Για τα δύο πέναλτι, ένα για τον Αστέρα στο 1 – 0 και ένα για το ΠΑΟ Λουτράκι στο 3 – 0 είχε τη δική του άποψη. Ο βοηθός κ. Κωνσταντόπουλος είχε κάποιες λανθασμένες υποδείξεις, σε αντίθεση με τον άλλο βοηθό κ. Μπετσόγλου που ήταν σωστός.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαξεβανάκης, Μερκούρης (58’ Στεφανάκος), Μετεβελής, Ρούτσης, Γιαννακόπουλος, Νιάνγκ, Φωλιάς (71’ Πεθαίνος), Δημόπουλος, Κουτρούλης, Δάνης, Γερμάνοφ.
asterasderveniou.gr