Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Χαλάζι, βροχή στην Αθήνα - Προβλήματα στην κυκλοφορία

Στην Αθήνα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν κυκλοφορούν λόγω της 24ωρης απεργίας και οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να κυκλοφορήσουν με τα αυτοκίνητά τους. Το να κυκλοφορήσουν, βέβαια, μια κουβέντα είναι, αφού από τις 08:30 το πρωί, οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι του λεκανοπεδίου της Αττικής είναι μπλοκαρισμένοι. Και η βροχή που πέφτει καταρρακτωδώς δε βοηθάει την κατάσταση! Στις 09:00 το πρωί ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο Φάληρο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ ισχυρή βροχόπτωση είχε και στο Μαρούσι. Χαρακτηριστικό ότι στον Κηφισό, στο ύψος του ΙΚΕΑ, οι οδηγοί δε μπορούσαν να δουν στα δυο μέτρα!
Και όχι μόνο αυτό: στη συμβολή της Πέτρου Ράλλη με τον Κηφισό, το φανάρι βγήκε... off και προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος.
Ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα στην άνοδο της Συγγρού, στην κάθοδο της Κατεχάκη, στην Κηφισίας από το Φάρο Ψυχικού μέχρι την Πανόρμου, στη Μεσογείων από το ύψος του υπουργείου Άμυνας, στην Παραλιακή προς Πειραιά. Πάρα πολλή κίνηση έχει επίσης στη λεωφόρο Αθηνών προς το κέντρο και στα δυο ρεύματα του Κηφισού, από τη Φιλαδέλφεια προς Πειραιά και από τον Πειραιά μέχρι την Αττική Οδό. Προβλήματα επίσης στην Αλεξάνδρας αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά.

Δέντρα έπεσαν, καράβια έδεσαν, πτήσεις ακυρώθηκαν. Τα σημαντικότερα προβλήματα σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου υπήρξαν πτήσεις που καθυστέρησαν για περισσότερο από 3,5 ώρες ή ακόμη και ματαιώθηκαν. Σημαντικά προβλήματα από τις βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στους δρόμους.
newsit.gr