Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Αναβολή απόφασης για την 6η δόση στην Ελλάδα

 
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν έλαβαν απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα. Παράλληλα, ακυρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup που ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου.
Χωρίς απόφαση για τη χορήγηση της 6η δόσης στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρίαση του Eurogroup. Μάλιστα, αποφασίστηκε να αναβληθεί το έκτακτο Eurogroup που ήταν προγραμματισμένο για τις 13 Οκτωβρίου, καθώς η τρόικα δεν θα ήταν έτοιμη να παρουσιάσει τη γνωμοδότησή της, πριν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δήλωσε πως κανένα μέλος της ευρωζώνης δεν σπρώχνει την Ελλάδα στη χρεοκοπία, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από τα μέτρα που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν κάλεσε την Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να επιτύχει τους στόχους της.
Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έδειχναν προβληματισμένοι από τη δυστοκία της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους του προϋπολογισμούς, τη ίδια στιγμή που εντείνονται οι φήμες για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Η συνεδρίαση του Eurogroup ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:30 ώρα Ελλάδας στο Λουξεμβούργο. Το πρωί της Τρίτης, θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin).

Περισσότερα στη http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/10/2011_409192