Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ο Αστέρας Δερβενίου ήταν "σκέτη θύελλα" σκόρπισε με 6 - 3 την Θύελλα Πετρίου

Άλλος είχε τ' όνομα και άλλος είχε τη χάρη


Γκολ , θέαμα και συγκινήσεις , προσέφερε στον πρώτο εντός έδρας αγώνα του στο Δερβένι ο Αστέρας, μετά από εξαιρετική εμφάνιση, νίκησε στο ντέρμπι με το ευρύ 6 – 3 την Θύελλα Πετρίου.
Ο Αστέρας ξεκίνησε σχεδόν με γκολ από τ΄ αποδυτήρια καθώς στο 4’ ο Κουτρούλης με ωραία ενέργεια πέρασε δύο αντιπάλους από δεξιά, αλλά ανατράπηκε στη συμβολή της γραμμής της μεγάλης περιοχής και της γραμμής του άουτ. Το κοντινό αυτό φάουλ το κτύπησε ο Μετεβελής και στο πρώτο δοκάρι ο Νιάνγκ με γυριστή κεφαλιά ψαράκι άνοιξε το σκορ (φώτο).  Η επιθετική πρωτοβουλία του Αστέρα πότε με τον Κουτρούλη, πότε με τον Γερμάνοφ, πότε με τον Δημόπουλο, συνεχίστηκε αμείωτη. Έτσι στο 18’ ο Δημόπουλος, γύρισε μπάλα στο κέντρο της άμυνας όπου, ο δαιμόνιος αυτόν τον καιρό, Δάνης πέτυχε το 2 – 0.
Η υπεροχή του  Αστέρα και το πολύ καλό παιχνίδι του Μερκούρη, που συνεχώς έφερνε από τα δεξιά την μπάλα στην περιοχή της Θύελλας, καρποφώρησε στο 31’ όταν σε κάθετη πάσα του Γερμάνοφ, ο Κουτρούλης, ξεπέρασε στην ταχύτητα τους αμυντικούς της Θύελλας, έφτασε “φάτσα με το τέρμα”, αλλά το σουτ του αποκρούστηκε προσωρινά με τον εξελθόντα Ζώη. Ο Δάνης που ακολουθούσε πέτυχε εύκολα το δεύτερό του τέρμα και ανέβασε το σκορ στο 3 – 0. Ακολούθησε μια χαλάρωση από πλευράς Αστέρα και έτσι η Θύελλα είχε δύο καλές στιγμές : στο 36’ με τον δραστήριο Χουσελά, που ξεπερνώντας τον Μετεβελή, σούταρε μέσα από την περιοχή στην απέναντι γωνία ελάχιστα άουτ και στο 40’ με τον Μιχάλη που το μονοκόμματο σουτ του βρήκε το εξωτερικό μέρος των διχτύων. Στο 43’ όμως ο Καραμάνης βρήκε έξυπνα μέσα στην περιοχή τον Μιχάλη, ο οποίος αφύλαχτος πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κολιμάδη για το 3 – 1.
Στο β’ ημίχρονο ο Αστέρας και πάλι ξεκίνησε με τέρμα από τα αποδυτήρια. Ήταν το 48’ όταν ο Μετεβελής με απ’ ευθείας φάουλ κρέμασε τον Ζώη που περίμενε σέντρα και πέτυχε το 4 – 1. Ένα έξυπνο τέρμα από τον ταλαντούχο νεαρό αμυντικό. Στο 54’ ο Γερμάνοφ πέτυχε το ωραιότερο τέρμα του αγώνα. Έξι παίκτες του Αστέρα άλλαξαν την μπάλα και ο Κουτρούλης με μπαλιά τρύπα έβγαλε τετ-α-τετ τον Γερμάνοφ, που πλάσαρε με το αριστερό τον Ζώη. Στο 62’ ο Δημόπουλος χτύπησε κόρνερ και ο Ρούτσης κέρδισε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Θύελλας τροφοδοτώντας τον Δάνη, ο οποίος από κοντά με αστραπιαίο σουτ στον ουρανό των δικτύων (λειτούργησε το ένστικτο του εκτελεστή) πέτυχε το 6 – 1.
Η Θύελλα προσπάθησε να βγει μπροστά και στο 65’ ο Μερκούρης, με εξουδετερωμένο τον Κολιμάδη, απέκρουσε πάνω στη γραμμή σουτ του Καραμάνη σε κόρνερ της Θύελλας. Στο 68’ ο Μιχάλης βρέθηκε και πάλι πίσω από την άμυνα του Αστέρα, πέρασε την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Κολιμάδη, ο οποίος τον ανέτρεψε. Και ενώ η μπάλα κατευθύνονταν προς τα δίχτυα, ο Μερκούρης πρόλαβε και την απομάκρυνε. Έτσι ο διαιτητής κ. Καρσιώτης γύρισε τη φάση πίσω και έδωσε πέναλτι υπέρ της Θύελλας και αποβολή στον Κολιμάδη. Η αποβολή του Κολιμάδη πυροδότησε κύκλο μεγάλης έντασης στους φίλους του Αστέρα, όταν αναλογίστηκαν τον επόμενο αγώνα με τήν εκ πρωτοπόρων  ομάδα του Α. Ο.  Λουτρακίου. Ο Γεωργίου, εκτελώντας το πέναλτι, πέτυχε το 6 – 2. Ο αγώνας χάλασε μιας και η ένταση από τους φιλάθλους μεταφέρθηκε και στον αγωνιστικό χώρο, όπου από πλευράς Θύελλας πρωταγωνιστούσε ο, γνωστός και από πέρασμά του στον Αστέρα, Λαφαζάνος. Η Θύελλα είχε άλλη μια μικροευκαιρία με τον Μπαξεβανάκη, που πήρε τη θέση του Κολιμάδη, να κλείνει σωστά και να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ένα σουτ του Γεωργίου. Τέλος στο 92΄και πάλι ο Μιχάλης σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Γιαννακόπουλου και αλλάζοντας πορεία, ξεγέλασε τον Μπαξεβανάκη που έπεφτε προς την άλλη μεριά.

Ο Αστέρας πέτυχε μια περιφανή νίκη και αν δεν υπήρχε η αποβολή, με τη ψυχολογία που είχαν οι παίκτες του, θα έφευγε από το γήπεδο με εντυπωσιακό σκορ. Ήταν σοβαρός, έβγαλε ωραίους συνδυασμούς και στην κυριολεξία σκόρπισε την Θύελλα που δεν περίμενε τέτοιο ρυθμό στον αγώνα. 
Ο διαιτητής κ. Καρσιώτης έκανε ένα και μοναδικό λάθος : χαρίστηκε στον Λαφαζάνο για τη συμπεριφορά του. Οι βοηθοί κκ Α. Μπουρτζοβίτης και Πέρρας ήταν εξαιρετικοί. 

ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μερκούρης (69’ Μπαξεβανάκης), Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Ρούτσης, Νιάνγκ, Φωλιάς (62’ Στεφανάκος), Δημόπουλος, Κουτρούλης, Δάνης, Γερμάνοφ (62’ Πεθαίνος).