Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Παναθηναϊκός και Πανιώνιος «μπλεγμένοι» σε σκάνδαλο «στημένων» στην Ιταλία

Νέο σκάνδαλο «στημένων» στην Ιταλία, με ονόματα δύο ελληνικών ομάδων να βρίσκονται στη λίστα. Ο αναπληρωτής εισαγγελέας της Νάπολης, Ροζάριο Καντέλμο, έχει στα χέρια του και εξετάζει στοιχεία για 150 ύποπτα παιχνίδια από το 2007 μέχρι σήμερα, στα οποία είχαν ποντάρει μέλη της Καμόρα. Μέσα σε αυτά το Nάπολι-Πανιώνιος για το Κύπελλο Ιντερτότο του 2008 και το Παναθηναϊκός-Ντιναμό Τιφλίδας για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της ίδιας σεζόν. «Δεν έχουμε καμία ειδοποίηση, καμία σχετική ενημέρωση και επομένως το θέμα δεν μας αφορά» η πρώτη αντίδραση στελεχών του Παναθηναϊκού.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, την οποία έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Repubblica, δεν έχει σημασία ποια ήταν τα ποσά που παίχτηκαν για αυτά τα ματς, αλλά ποιοι ήταν εκείνοι που στοιχημάτισαν. Ενδεικτικά, το παιχνίδι του Πανιώνιου στο "Σαν Πάολο" κόντρα στη Νάπολι, στις 26 Ιουλίου 2008, είναι από εκείνα με το μικρότερο ποντάρισμα. Συγκεκριμένα, στη νίκη των "παρτενοπέι" παίχτηκαν 11.000 ευρώ από συγκεκριμένα άτομα, με τη νίκη των Ιταλών να προσφέρεται στο 1.55. Πραγματικά η Νάπολι κέρδισε 1-0 με γκολ του Χάμσικ.
Σχεδόν ίδια ποσά πονταρίστηκαν στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ντιναμό Τιφλίδας, στις 30 Ιουλίου 2008, για το δεύτερο προκριματικό γύρο. Ο Παναθηναϊκός (προσφερόμενος στο 1.35) νίκησε 3-0 με δύο γκολ του Σαλπιγγίδη και ένα του Ίβανσιτς.
Ακόμα, ανάμεσα στα 150 ύποπτα παιχνίδια είναι 6 της ιταλικής Serie A, 8 της ισπανικής Πριμέρα Ντιβιζιόν, ένα της Πρέμιερ Λιγκ, αρκετά ευρωπαϊκά και ακόμα περισσότερα από το πρωτάθλημα του Ισραήλ και τις μικρές κατηγορίες της Ιταλίας.
Η αστυνομία έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση και ήδη έχουν συλληφθεί δύο αξιωματούχοι της ιταλικής ΙΝΤΡΑΛΟΤ, οι Μαουρίτσο Λόπες και Αντόνιο Ντε Σιμόνε και ακόμα 6 άνδρες, φερόμενοι ως μέλη της Καμόρα

enet.gr