Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ηρωική «απόδραση» με εκλογικές το Νοέμβριο σκέφτεται η κυβέρνηση

Η πιθανότητα πρόωρων εκλογών, και μάλιστα πριν το τέλος του έτους, αρχίζει να συζητείται πια πολύ έντονα, όχι μόνο μεταξύ επιχειρηματιών που γνωρίζουν πώς είναι η κατάσταση της οικονομίας και φοβούνται πιθανή κατάρρευση, αλλά και ανάμεσα σε μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Οι απόψεις για το θέμα των πρόωρων εκλογών ποικίλλουν. Τις τελευταίες ημέρες,όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Άποψη», διακινείται ακόμη και από μέλη της κυβερνητικής επιτροπής ένα σενάριο πρόωρων εκλογών για το Νοέμβριο.
Ένα σενάριο που αν κανείς το εξετάσει, θα δει ότι μπορεί να έχει αρκετές πιθανότητες εφαρμογής. Όσοι το προωθούν θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν αντέχει να περάσει μόνη της όλα αυτά τα μέτρα. Έτσι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει μόνη της στις κάλπες, πριν αναγκαστεί να κάνει κάτι τέτοιο.
Οι εκλογές αυτές θα πρέπει να προκηρυχθούν εφόσον η χώρα πάρει την 6η δόση και ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Και αυτό επειδή από εκεί και πέρα δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει η κυβέρνηση να κρατηθεί μόνη της στην εξουσία, αλλά και να πάρει τα όποια μέτρα κριθούν αναγκαία.

newsbeast.gr