Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Συμφωνία συνεργασίας στη Μόσχα μεταξύ των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και της Ενωμένης Ρωσίας


O Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και της Ενωμένης Ρωσίας στη Μόσχα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Υπογράψαμε με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Βουλής, κ. Μπόρις Γκρίζλοφ, συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος “Ενωμένη Ρωσία”.
Η συμφωνία αυτή αντανακλά τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο κομμάτων, καθώς επίσης και τους φιλικούς δεσμούς, συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Δεσμοί που βασίζονται, στις αρχές της ανεξαρτησίας, της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού. Σχέσεις συνεργασίας  στο εμπόριο, στη βιομηχανία,  στην ενέργεια, στον Τουρισμό, στη Ναυτιλία και σε πλειάδα άλλων τομέων. Σχέσεις, οι οποίες αναπτύσσονται και εμβαθύνονται από τις κυβερνήσεις και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι και σήμερα τον Αντώνη Σαμαρά, με σημαντικά αποτελέσματα. Σχέσεις που διαπνέονται και ορίζονται διαχρονικά μέσα από τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ του ελληνικού και του ρωσικού λαού.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, η στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία μεταξύ των κομμάτων μας εκτείνεται σε διεθνές, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και περιλαμβάνει μία σειρά από τομείς στρατηγικής σημασίας.
Η συμφωνία αυτή θέτει γερά θεμέλια μεταξύ των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και της Ενωμένης Ρωσίας, με προοπτική και βάθος χρόνου».