Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

«Τρίποντο»... με ζόρι! ο Ολυμπιακός στο Παγκρήτιο επί του Εργοτέλη

Ο στόχος του Ολυμπιακού στο Παγκρήτιο ήταν διπλός. Οι τρεις βαθμοί της νίκης και η βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στην Ξάνθη. Και τον πέτυχε, έστω και με άγχος στο τέλος. Νίκησε 3-2 τον Εργοτέλη, για την 4η αγωνιστική και παρουσιάστηκε καλύτερος απ' ό,τι στην πρεμιέρα του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο.
Βέβαια, η εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» δεν κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, ιδίως στο δεύτερο 45λεπτο στο οποίο οι Κρητικοί ήταν ανώτεροι ( στο πρώτο 25λεπτο) και με το πείσμα τους διεκδίκησαν το θετικό αποτέλεσμα ως το τέλος, «επιστρέφοντας» μετά το 1-3. Τελικά ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε, αν και στο τέλος «ζορίστηκε» και με καλή ψυχολογία από τη νίκη «βλέπει» τον αγώνα της Τετάρτης (28/9) με την Αρσεναλ στο Λονδίνο.
Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς, μόλις στο 4' με τον Μιραλάς (σε φάση που υπάρχει και δοκάρι του Τζιμπούρ). Εχοντας πετύχει το στόχο του, έλεγξε τον αγώνα, πίεσε ψηλά και δεν απειλήθηκε, παρά μόνο σε ένα 10λεπτο (15'-25') όταν ο Εργοτέλης ισορρόπησε, βγήκε στην επίθεση και είχε τις ευκαιρίες των Χίμπλινγκερ (16') και Κουτσιανικούλη (21').
Στη συνέχεια, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν, κράτησαν τον έλεγχο, αν και με εξαίρεση την κεφαλιά του Μαρκάνο στο 24' δεν δημιούργησε ευκαιρία. Όμως έφτασε στο 2-0 στο 41' με το εύστοχο πέναλτι του Φουστέρ, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν υπάρχει ανατροπή του Τζούνιορ στον Μιραλάς (στο ριπλέι, πάντως, φαίνεται ότι υπάρχει επαφή).
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αναγκαστική αλλαγή για τον Εργοτέλη στην άμυνα, με τον Σαρρή στη θέση του Χίμπλινγκερ. Οι Κρητικοί, όμως, ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά, έπαιξαν επιθετικά και «έψαξαν» το γκολ, το οποίο και πέτυχαν με πολύ ωραίο τρόπο (εκτέλεση φάουλ) του Ρομάνο στο 55'. Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγει στην επίθεση, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τζιμπούρ στο 59' αλλά οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να είναι μπροστά.
Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε μετά το 70' βγήκε μπροστά για να πετύχει το 3ο γκολ που θα «καθάριζε» τον αγώνα και το πέτυχε στο 76' με τον Μαρκάνο. Εκεί φάνηκε ότι θα εξασφαλίσει με άνεση τους τρεις βαθμούς της νίκης, όμως ο Εργοτέλης δεν το έβαλε κάτω, μείωσε στο 85' και πάλι με τον Ρομάνο και έκανε «ντέρμπι» το τέλος της αναμέτρησης! Ο Βαλβέρδε έβαλε τον Μέλμπεργκ αντί του Μιραλάς, οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά για να πετύχουν την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφεραν και έτσι το 2-3 έμεινε ως το τέλος.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Γιαλούσης (81' Κυριακίδης), Βίσιο, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ (46' Σαρρής), Τζούνιορ, Μπέτο, Φραγκουλάκης, Κουτσιανικούλης, Ρομάνο, Μπούντιμιρ (71' Κατσικοκέρης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Ορμπάιθ, Αμπντούν (62' Ιμπαγάσα), Μιραλάς (88' Μέλμπεργκ), Φουστέρ (73' Χαβίτο), Τζιμπούρ.
sentragoal