Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ανδρέας Λυκουρέντζος...Λυπούμεθα διότι η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, προσπαθεί να κατηγορήσει κρατικούς λειτουργούς την ώρα που η ευθύνη της είναι κραυγαλέα και ορατή.


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, παρέστη στην τελετή αγιασμού στο Γενικό Λύκειο Λυκόβρυσης. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χειρότερη δυνατή έναρξη της σχολικής χρονιάς υπό το βάρος της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι μαθήτριες και οι μαθητές δεν παραλαμβάνουν σήμερα τα βιβλία τους. Στις αίθουσες διδασκαλίας δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι αναγκαίοι εκπαιδευτικοί. Και τα σχολικά εργαστήρια στερούνται υλικών, για να ξεκινήσουν τα πειράματα, τα οποία κάνουν οι μαθητές.
Λυπούμεθα διότι η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, μεταθέτει τη δική της αποτυχία στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Προσπαθεί να κατηγορήσει κρατικούς λειτουργούς την ώρα που η ευθύνη της είναι κραυγαλέα και ορατή. Καθυστέρησε επί έξι μήνες να αποστείλει το κείμενο του διαγωνισμού για την αγορά χαρτιού και την παραγωγή των βιβλίων. Περιμένουμε επιτέλους από την κυβέρνηση Παπανδρέου κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες γι’ αυτή την τραγική αποτυχία».