Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Κώστας Κόλλιας: «Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει πάλι το αλαλούμ των Κυβερνητικών αποφάσεων»

Με αφορμή την τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:      «Η επιβολή του νέου φόρου στα ακίνητα αποδεικνύει περίτρανα ότι η Κυβέρνηση εμπαίζει προκλητικά τον ελληνικό λαό. Το ΠΑΣΟΚ ξαναπαίζει το ίδιο έργο που έπαιξε πριν από λίγους μήνες, για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου. Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, η Κυβέρνηση, από τη μια με δακρύβρεχτες ομιλίες για τη σκληρότητα των νέων μέτρων και, από την άλλη, με γλαφυρές περιγραφές για τις αιματηρές σκηνές που θα ακολουθούσαν μια χρεοκοπία, τόνιζαν την ανάγκη να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο. Τόνιζαν ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να εκταμιευτεί η 5η δόση του δανείου. Σήμερα, για την εκταμίευση της 6ης δόσης η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η Κυβέρνηση, με επικοινωνιακά τρικ και διλλήματα και υπό την απειλή της χρεοκοπίας, της στάσης πληρωμών, την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη επιβάλλει νέο χαράτσι στα ελληνικά νοικοκυριά.

Και ενώ μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου η Κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, η οικονομική αναποτελεσματικότητα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και οι τεράστιες αποκλίσεις των προβλέψεων έναντι των στόχων, έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα. Η Κυβέρνηση ανίκανη και πανικόβλητη, παίρνει νέα μέτρα, όπως είναι η έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων, «στραγγαλίζοντας» για ακόμη μία φορά τα ελληνικά νοικοκυριά. Ο εμπαιγμός είναι προφανής και οι προθέσεις τις Κυβέρνησης επίσης.

Το ΠΑΣΟΚ αφού επέβαλλε τριπλό χαράτσι στο εισόδημα, έρχεται τώρα να επιβάλλει και τριπλό χαράτσι στα ακίνητα αφού, εκτός από το ΕΤΑΚ του 2009, το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010 αποφάσισε να επιβάλλει και Ειδικό Τέλος Δομημένης Ακίνητης Περιουσίας. Το νέο αυτό χαράτσι θα πληρωθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, και σε περίπτωση μη τακτοποίησης της οφειλής θα κόβεται το ρεύμα. Και όλα αυτά την στιγμή που η ανεργία καλπάζει, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, οι αποδοχές και οι συντάξεις περικόπτονται, οι φοροφυγάδες απολαμβάνουν την ασυλία που τους παρέχει η ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης.

Ο ελληνικός λαός πίστεψε και στήριξε το ΠΑΣΟΚ, για να εισπράξει στη συνέχεια απογοήτευση. Όλες οι δεσμεύσεις αποδείχθηκαν ψεύτικες. Το ΠΑΣΟΚ επί 7 χρόνια αρνήθηκε πεισματικά έστω μία θετική ψήφο στις διαρθρωτικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες εάν γίνονταν στον κατάλληλο χρόνο, και ανώδυνες θα ήταν και ευεργετικές. Σήμερα, οι διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες ευαγγελίζονταν η Κυβέρνηση, είχαν ως αποτέλεσμα δυσβάσταχτες μισθολογικές αλλαγές, επαχθείς αλλαγές στα ασφαλιστικά, στα εργασιακά, στα φορολογικά, και μάλιστα χωρίς αντίκρισμα. Η Κυβέρνηση πρέπει εγκαίρως να κατανοήσει ότι η διαρκής αφαίμαξη δεν πρόκειται να φέρει την έξοδο από την κρίση και αν δεν αναγνωρίσει σύντομα το αδιέξοδο αλλά συνεχίσει να  ανατροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, της ακρίβειας και της ανέχειας τότε τον ελληνικό λαό τον περιμένουν ακόμα χειρότερες μέρες.»